Sorin Bagiu: „Aș vrea ca spiritul lui „U” de care mulți vorbesc și puțini îl cunosc să fie veșnic”

Invitatul episodului cu numărul 63 al serialului „100 de povești pentru 100 de ani”, realizat de CS Universitatea Cluj și Radio Cluj, a fost Sorin Bagiu, fost jucător al echipei timp de 11 ani, între 1975 și 1986, iar ulterior a devenit conducător al clubului în perioadele 1990 – 1997 și 2003 – 2005.

„Universitatea Cluj a însemnat pentru mine două aspecte, odată ca jucător 11 ani și odată ca și conducător 9 ani de zile. E tot ceea ce a fost respect în orașul acesta, nu puteai ieși pe stradă fără să saluți pe toată lumea, însemna că ești de la „U”. Oricând îmbrăcam tricoul lui U te ardea, cu 25.000 de oameni în tribună simțeai o presiune fantastică. Asta este „U”. Aș vrea ca spiritul acesta de care toată lumea vorbește, dar foarte puțini îl cunosc să fie veșnic până la 1000 de ani”, a spus fostul președinte al Universității Cluj.

O amintire cu „U” a lui Sorin Bagiu

„Jucam un meci de cupă cu FC Argeș la București, echipă bună de tot, 0-0, prelungiri, 0-0 și m-a lovit un deștept la picior și a început să îmi curgă sânge. I-am zis doctorului că nu pot da cu stângul că mă doare rău și mi-a spus să dau cu dreptul. Am mers la cabine, începeau penalty-urile, unde tot timpul erau tehnicienii primii cinci, ăia care știu cu mingea. M-am dus la cabină, mi-am dat jos ghetele, apărători, jambiere, tot, mă durea și piciorul, vine în fugă maseorul, avea un nume excepțional, Feher Albu Ioan, care mi-a zis să vin repede, că o trimis Remus Vlad să vii că e egal, 6-6, și tre să bați tu. M-am reechipat și m-am dus la punctul de la 11, cum mergeam poarta era mai mică și se micșora, era un portar masiv de 2 metri. I-am tras una, 7-6 și ne-am calificat mai departe în cupă”, a rememorat fostul președinte al lui „U” Cluj.

VIDEO

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *