Să vină Lazio. Locomotiva CFR Cluj a trecut ca vântul prin Voluntari

Campioana en-titre a României, CFR Cluj, nu a avut milă de formația ilfoveană FC Voluntari, căruia i-a administrat o înfrângere de s-o țină minte, scor 5-0 (3-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a 9-a a Ligii I.

Fără Dan Petrescu pe bancă după ce a primit suspendarea de patru etape, elevii săi au dominat autoritar partida de la un capăt la celălalt și au făcut ce au vrut pe teren. Juniorul Cătălin Itu a fost cel care a deschis spectacolul de goluri în minutul 2 al partidei, iar oaspeții au rămas în 10 oameni după eliminarea lui Rodriguez (12). Lucrurile s-au complicat și mai mult după ce a văzut cartonașul galben al doilea jucător de la Voluntari, Simonovski (28), moment în care CFR a pus stăpânire pe joc. Hoban a majorat diferența la 2-0 din pasa lui Deac (35), iar două minute mai târziu, Valentin Costache a stabilit scorul pauzei cu o reluare plasată (37).

Fără niciun fel de emoții în partea a doua, feroviarii clujeni au continuat să controleze autoritar meciul, oaspeții nereușind să își creeze nicio situație la poarta lui Arlauskis. Și pentru că nu erau suficiente două eliminări în tabăra ilfovenilor și trei goluri încasate până la pauză, a mai venit și un autogol, Cosmin Achim și-a introdus mingea în propria poartă, iar CFR a dus scorul la 4-0 (51).

Golgheterul de Champions League din Gruia, Bilel Omrani, a stabilit scorul final la un neverosimil 5-0, în minutul 67, iar până la final campioana a calmat jocul și s-a aflat în permanență în posesia balonului.

În urma acestui scor fluviu, CFR a urcat pe prima poziție a clasamentului, cu 20 de puncte, iar următorul joc oficial pentru vișini va fi primul meci din grupele Europa League, cu Lazio Roma de joi, 19 septembrie, în Gruia, de la ora 19:55.

Echipele de start:

CFR CLUJ: Arlauskis – Sušić, Cestor, Burcă, Peteleu – Itu , Hoban, Deac  – V. Costache, L. Traore, M. Pereira
REZERVE: J. Collado, Boli, Djokovic, Bordeianu, Golofca, Omrani, A. Joca
ANTRENOR: Dan Petrescu 

FC VOLUNTARI: Râmniceanu – C. Nica, J. Rodríguez, C. Achim, Kocić – I. Gheorghe, Gorobsov, Laidouni – A. Mățan, M. Simonovski, Ebralidze
REZERVE: Mitrev, Leasă, Al. Vlad, Balaur, C. Costin, Căpățână, D. Benzar
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

Arbitru: Iulian Călin (Argeș) // Asistenți: Ciprian Danșa (Satu Mare), Ionel Dumitru (Prahova) 

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *