U-BT Cluj s-a calificat în finala Memorialului Elemer Tordai de la Sibiu

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a debutat cu dreptul la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu.

Alb-negrii s-au impus în confruntarea cu BC SCM Timișoara cu scorul de 96-89, în prima semifinală a turneului amical.

Încleștarea a avut-o în prim plan pe BC SCM Timișoara, formație care a oferit un baschet precis, cu numeroase reușite de la mare distanță. Troy Franklin, Nikola Pešaković și Mirel Dragoste le-au făcut viața grea baschetbaliștilor de la U-BT Cluj, cu aruncări din spatele semicercului, însă gruparea clujeană și-a intrat încet în ritm. Artis Ate le-a răspuns bănățenilor prin coșuri de trei puncte, în timp ce Darko Planinić și-a impus jocul sub panou într-o manieră autoritară.

Drept urmare, clujenii au intrat la pauza mare cu 10 puncte avantaj și s-au menținut la conducerea jocului, deși timișorenii au încercat din răsputeri să revină. La rândul lor, Donatas Tarolis și Patrick Richard au evoluat consistent, contribuind decisiv la victoria trupei clujene.

Darko Planinić a înscris 23 de puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Artis Ate a strâns 19 puncte, 4 recuperări și 2 assist-uri, iar Donatas Tarolis a contribuit cu 12 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Rareș Uță și Patrick Richard au încheiat disputa cu câte 10 puncte fiecare, pe când Kerron Johnson și-a trecut în cont 9 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări.

De notat faptul că Anton Rotaru a bifat 16 minute pe parchet, perioadă în care a totalizat 6 puncte, acestea fiind izbutite de pe urma aruncărilor de la mare distanță. Tânărul baschetbalist clujean a mai contabilizat 3 pase decisive și 2 recuperări.

„A fost un meci pe care l-am început destul de prost. Apoi, după cinci minute, am controlat situația și ne-am dus la o diferență de peste 10 puncte. A fost un joc util de verificare, în care am încercat să exersăm ceea ce lucrăm la antrenamente. Ne dorim să ne îmbunătățim apărarea. Astăzi nu ne-a funcționat apărarea prea bine, ca dovadă am încasat 89 de puncte. Nu este un lucru îmbucurător pentru o echipă care își dorește să fie bună în apărare. Acum trebuie să ne recuperăm și să așteptăm să vedem cine ne va fi adversarul din finală„, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul meciului.

  • Joi, 26 septembrie – Finala mică – 17:00
  • Joi, 26 septembrie – Finala mare – 19:00

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *