Foame de victorii la „U” Cluj. „Studenții” lui Falub merg după cele trei puncte la Miercurea Ciuc cu un efectiv redus!

După victoria înregistrată în fața Petrolului Ploiești, scor 4-0, la revenirea pe Cluj Arena și meciul câștigat la masa verde cu Dunărea Călărași, FC Universitatea Cluj va juca astăzi, de la ora 18:00, la Miercurea Ciuc, pe terenul nou-promovatei din Liga a 3-a, FK Csíkszereda, într-o partidă care deschide etapa a 9-a a Ligii a 2-a.

În ciuda programului încărcat al alb-negrilor, cu 3 meciuri în 7 zile, dar și cu lotul măcinat de accidentări, managerul sportiv Adrian Falub anunță că Universitatea vrea să dea lovitura și în fieful ciucanilor.

„Venim după două victorii consecutive, cu Petrolul Ploiești în campionat și cu Universitatea Craiova în Cupa României, o echipă bună, care, după părerea mea, nu merită să fie în Liga a 3-a. Va fi al treilea meci pe care îl vom juca într-o săptămână, așa că nu ne va fi deloc ușor la Miercurea Ciuc, dar, în situația în care suntem noi, o victorie cu Csikszereda ne-ar ajuta foarte mult. Din câte știu, terenul de acolo se prezintă în condiții bune. Din păcate, avem câțiva jucători indisponibili pentru această partidă.

Kay resimte anumite dureri și are deja trei cartonașe galbene, Gavra e nerefăcut, iar Goga e în continuare accidentat, nici nu a făcut deplasarea. În plus, în perioada următoare Telcean și Crăciun vor fi la loturile naționale, așa că vor urma câteva meciuri în care, practic, vom evolua fără fundași centrali. Probabil că lumea nu a înțeles când am subliniat acest detaliu, dar, iată, avem probleme serioase de lot. Ne va fi extrem de dificil, însă ne dorim cu toții să continuăm să strângem puncte”, a declarat antrenorul Adrian Falub pentru site-ul oficial.

Dacă Universitatea Cluj vine după două victorii, 4-0 cu Petrolul și 2-3 în Cupa României, pe terenul divizionarei a treia FC U Craiova 1948, adversarii de la FC Csikszereda au înregistrat o victorie în campionat și o înfrângere în Cupă în ultiam săptămână.

Etapa trecută, ciucanii au câștigat la limită, scor 1-0, partida de la Ghermănești, cu „lanterna” Sportul Snagov, dar s-au oprit în „șaisprezecimile” Cupei, după 0-1, marți, cu formația de Liga a III-a, Metalul Buzău.

Meciul de la Miercurea Ciuc dintre FK Csíkszereda și Universitatea Cluj va fi arbitrat de Bogdan Dumitrache din București, ajutat la cele două margini de Florian Alexandru Vișan și Daniel Vlase, ambii din Galați.

Confruntarea va fi televizată de Digisport 1, Look Plus și Telekom Sport.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *