Egalul nimănui. FCSB și Dinamo, remiză în fața a 30.000 de spectatori pe Arena Națională!

Corespondență de la București: Vasile Manu

Eternul Derby de România dintre FCSB și Dinamo București, ajuns la episodul cu numărul 175, care a ținut capul de afiș a etapei a 12-a a Ligii I s-a încheiat cu un rezultat care nu o ajută și avantajează pe nici una dintre formații în clasament, scor 1-1 (1-1), într-o partidă care nu a dus lipsă de faze spectaculoase, ocazii, o atmosferă frumoasă creată de cele două galerii, dar și tensiune în tribune.

Așa cum era de așteptat, cele două galerii s-au întrecut în coregrafii, creând o atmoferă spectaculoasă. Suporterii dinamoviști, prezenți în număr de peste 8000 în peluza oaspeților, i-au dedicat momentul de început al derby-ului cu marea rivală unicului Căpitan, Cătălin Hîldan, în ziua când s-au împlinit 19 ani de la decesul său.

Steliștii au afișat și ei o coregrafie în culorile tradiționale roș-albastre sub sigla Steaua București, iar debutul meciului a fost marcat și de o ploaie de petarde venite din partea ambelor galerii.

Galeria roș-albaștrilor a desfășurat o coregrafie cu însemnele clubului Steaua București și au aprins torțe.

„Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo”, coregrafia suporterilor dinamoviști.

Meciul a început, iar prima mare ocazie de gol a aparținut FCSB-ului, Florinel Coman a șutat plasat la colțul scurt din interiorul careului, dar Piscitelli a respins in extremis în lateral (3).

Denis Ciubotariu a trimis un șut puternic din careul mic, dar Bălgrădean a respins în corner. În urma loviturii de colț executate de Dan Nistor, Ciubotariu s-a înălțat perfect în careu și a înscris cu capul, mingea ducându-se în vinclul porții lui Bălgrădean. FCSB – Dinamo 0-1, minutul 9, iar galeria lui Dinamo a explodat pe Arena Națională.

Florinel Coman a fost cel mai periculos om al roș-albaștrilor în debutul partidei. Acesta a șutat din careu în blocajul unui fundaș advers (14), iar Man a avut și el o situație bună de a marca un minut mai târziu, însă nu a reusit să ajungă la minge.

Meciul a devenit mai spectaculos, FCSB a reușit să restabilească egalitatea în minutul 28 al partidei prin Florinel Coman, care a șutat foarte bine din interiorul careului și l-a învins pe Piscitelli: 1-1.

Meciul a fost întrerupt în minutul 32 pentru zece minute din cauza obiectelor aruncate în teren și scandările rasiste și xenofobe ale galeriei lui Dinamo la adresa lui Florinel Coman, căruia i s-a strigat „țigane, țigane”, dar și arbitrului Istvan Kovacs, iar crainicul FCSB-ului a anunțat că galeria „câinilor” riscă să fie evacuată de pe stadion dacă continuă.

„Centralul” a fost lovit cu o brichetă, iar directorului sportiv al lui Dinamo, Florin Pruntea, i s-a dedicat un mesaj rasist.

Cele două formații au revenit pe teren și meciul s-a reluat după zece minute, însă nici una dintre formații nu a mai reușit să își creeze vreo situație notabilă, întreruperea a scos din ritm FCSB-ul, iar finalul primei părți a aparținut „câinilor roșii”.

Dinamoviștii au fost mai periculoși pe finalul primului mitan, cerând un penalty la un presupus henț în careu după o bâlbâială a defensivei FCSB-ului în urma unei lovituri libere executate în careu de la 20 metri. (42). Trupa lui Uhrin a mai avut o lovitură liberă, executată de Nistor în careu, dar Bălgrădean a respins.

Dinamo a avut trei ocazii notabile în prelungirile primei reprize. Mai întâi, Planić a respins o minge reluată cu capul de Popescu, balonul a ajuns la Montini, care șutează și el pe spațiul porții, Planiç a respins din nou, iar Ante Puljic și-a încercat și el norocul cu un șut din careul de 6 metri, însă mingea s-a oprit în bara transversală. Apărarea FCSB-ului a fost făcută groggy în finalul primei părți, încheiată 1-1.

Antrenorul Bogdan Vintilă a schimbat doi jucători în prima parte a reprizei secunde, Denis Man și Ionuț Vână lăsându-le locul lui Gnohere, respectiv Adrian Popa, iar intrarea celor doi a dinamizat jocul FCSB-ului în partea a doua. Ovidiu Popescu a avut o încercare de șut la poarta lui Piscitelli din afara careului, dar mingea s-a dus puțin pe lângă poartă (54).

Dinamo a avut o ocazie mare de gol, Dan Nistor l-a servit cu o pasă inteligentă pe Robert Moldoveanu, iar acesta a trimis în centrul careului pentru Montini, însă fundașul FCSB-ului, Iulian Cristea, a avut o intervenție foarte bună și a respins în corner în ultimul moment (55).

Au curs ocaziile la poarta FCSB-ului. Montini a scos din joc un adversar și a trimis o minge, pe jos, în careu, pentru Neicuțescu, care a preluat în doi timpi și a trimis mingea puțin pe lângă (67).

FCSB a apăsat pedala de accelerație pe final de meci. Florin Tănase a pătruns în careu și a înscris, dar arbitrul fluierase un fault la marginea careului pentru roș-albaștri. „Decarul” gazdelor a executat peste poartă din lovitură liberă (72).

Cea mai mare ocazie de gol a reprizei secunde pentru FCSB a venit în minutul 78, Adi Popa a trimis o centrare în careu, pe jos, dar Gnohere nu a reușit să ajungă la minge, însă arbitrul fluierase ofsaid (79). Florinel Coman a bătut foarte bine o lovitură liberă de la 25 metri direct pe poartă, dar Piscitelli a avut o intervenție providențială și a respins de sub bară (88).

Meciul s-a încheiat 1-1, iar cele două formații sunt vecine de clasament, FCSB a acumulat 15 puncte și ocupă locul 9, în timp ce Dinamo face 14 puncte și este pe 10, însă ambele echipe sunt departe de play-off.

Echipele de start:

FCSB: Bălgrădean – Panțâru, Planic, L. Cristea, Cr. Manea (O. Moruțan, min. 74) – Ov. Popescu, R. Oaidă, I. Vână (Ad. Popa, min. 46) – F. Coman, F. Tănase, D. Man (Gnohere, min. 46)

Rezerve: A. Vlad, V. Crețu, H. Gnohere, Moruțan, Moutinho, Chirbadzhiyski, A. Popa

Antrenor: Bogdan Vintilă

Dinamo București: Piscitelli – Ciubotariu, A. Puljic, M. Popescu, Corbu – F. Mrzljak (Răuță, min. 59), C. Filip – Neicuțescu (D. Popa, min. 74), D. Nistor, R. Moldoveanu – Montini

Rezerve: Straton, Klimavicius, Grigore, De Moura, I. Răuță, Mendes Furtado, D. Popa

Antrenor: Dusan Uhrin

Arbitru principal: Istvan Kovacs

Asistenți: V. Marinescu, M. Artene

Arbitru rezervă: I. Călin

Observator de joc: Eduard Alexandru

Observator arbitri: Alexandru Deaconu

Cartonașe galbene: Fl. Coman (30), Fl. Tănase (32), Vână (45+2), Oaidă (59), Planic (71), Ov. Popescu (74) // Filip (2), Puljic (18), M. Neițulescu (27), L. Corbu (31), Nistor (76), Ciubotariu (88), Piscitelli (90+2)

Spectatori: 30.000

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *