De Centenar, un tramvai va circula în culorile lui „U” Cluj pe străzile orașului

Doi artiști vizuali din Cluj-Napoca au pictat un tramvai în alb și negru, culorile tradiționale ale Universității Cluj, cu ocazia Centenarului clubului, iar lansarea va avea loc vineri, 11 octombrie.

Spiritul clubului Universitatea este prezent în tot oraşul, iar fanii vor avea în curând un mijloc de transport care să le reamintească faptul că echipa fanion a Transilvaniei sărbătoreşte centenarul. Pe lângă stadion şi BTarena, locul unde Clujul vibrează din punct de vedere sportiv, va trece şi un tramvai special pictat în culorile Universităţii.

În ultimii doi ani, călătoria cu tramvaiul a devenit pentru mulți o experiență inedită. Acest lucru se datorează unui grup de artiști, care au colorat trei tramvaie vechi și le-au dat un aer diferit. Kero și Ocu au acceptat provocarea noastră și au lucrat timp de câteva săptămâni la un design care să transmită elanul şepcilor roşii.

La început a fost un subiect sensibil, dar ne-au surprins plăcut cei de la club și de la Banca Transilvania. Ei au înțeles că nu trebuie să fie un design mot a mot. Am ales ceva mai artistic, iar focusul este mingea. Conceptul se bazează pe o compoziție din mai multe sfere, interpretate în diferite feluri. Atât pentru mine, cât și pentru Ocu a fost impresionant să lucrăm la acest proiect. Nu suntem sportivi, dar am abordat totul cu seriozitate față de oraș, club și toți fanii. Universitatea reprezintă un spirit viu al orașului și a fost onoare să transmitem toată energia aceasta în ceva palpabil„, a spus Kero. 

Proiectul este realizat cu sprijinul Băncii Transilvania, care a beneficiat de susținerea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, dar și a Companiei de Transport Public Cluj.

Proiectul este realizat cu sprijinul Băncii Transilvania, care a beneficiat de susținerea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, dar și a Companiei de Transport Public Cluj.

Cred că nu e o noutate pentru nimeni că BT ❤ U. For the love of U, for the love of street art – de aceea, am zis că împreună cu FC Universitatea Cluj, baschet şi fotbal, şi împreună cu Kero&Ocu să aducem şi mai mult simbolurile Universităţii în stradă. Sperăm ca tramvaiul U, desenat de Kero&Ocu cu sprijinul BT să le placa tuturor clujenilor şi să aducă noroc echipelor. Haide U, şi de mere şi de nu”, a declarat şi Sergiu Mircea, director coordonator marketing şi comunicare la Banca Transilvania.

Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 11 octombrie 2019, la ora 14.00, pe strada Dumitru Georgescu Chiriac FN.

La lansare vor fi prezenți atât jucători, cât și reprezentanți ai cluburilor U-BT Cluj-Napoca, FC Universitatea Cluj și membri ai Asociației Șepcile Roșii. 

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *