„U” Cluj, un egal cât o victorie cu liderul CS Mioveni, dar emoțiile retrogradării continuă

Universitatea Cluj a reușit să obțină o remiză chinuită duminică, 20 octombrie, pe teren propriu, cu liderul la zi al ligii secunde CS Mioveni, scor 2-2 (0-1), într-o partidă care a contat pentru etapa a 13-a a Ligii a 2-a.

Lucrurile au devenit complicate pentru „U” încă din debutul partidei, Mioveni s-a instalat la conducere pe tabelă grație reușitei lui Valentin Coșereanu, care a trimis plasat la colțul scurt (5). Lovitură liberă de la 25 metri executată peste poartă de „căpitanul” Ionuț Burnea (13), după un fault dur comis de Guedj, penalizat cu cartonaș galben.

Una dintre puținele acțiuni cursive ale Universității Cluj la poarta Mioveniului s-a încheiat cu șutul anemic al lui Rareș Takacs la colțul scurt în minutul 26 din marginea careului. Oaspeții au fost mult mai periculoși și au avut o altă ocazie rarisimă de 2-0, Hergheligiu a pătruns în forță în careu și a șutat la colțul scurt, dar Tordai a respins în ultimul moment în corner (37).

Mesajul Peluzei Șepcile Roșii: „318 motive să-i cinstim activitatea din anii trăiți pentru Universitatea”

„Studenții” pregătiți de Adrian Falub au dezamăgit total în prima parte, nereușind să își creeze vreo situație notabilă la poarta Mioveniului, doar acea încercare a lui Takacs. Jocul haotic, pasele greșite, finalizări defectuoase și dezorganizarea au fost elementele unei prime reprize de coșmar care învârte și mai mult cuțitul în rana „șepcilor roșii”.

Situația din clasament, evoluția și rezultatul au dat naștere unor nervozități pe teren în primul mitan. Goga l-a certat pe tânărul fundaș Tudor Telcean, iar antrenorul Adrian Falub i-a strigat de pe margine să îl lase în pace și să își vadă de joc.Coșereanu a șutat din întoarcere peste poarta lui Tordai (42). Prima parte s-a încheiat dezamăgitor pentru „șepcile roșii”.

Prezență redusă pe Cluj Arena la meciul din această după-amiază.

Falub a schimbat doi jucători în partea a doua, Telcean și Guedj au fost schimbați cu Dican și Rafa Miranda.

Penalty pentru „U” Cluj în debutul reprizei a doua la un henț în careu, iar Dorin Goga a restabilit egalitatea de la punctul cu var (52). 1-1 și meciul s-a relansat. Florescu a șutat puțin pe lângă poartă în minutul 59. Dican a reluat cu capul o minge centrată în careu de Alex Pop din lovitură liberă, dar s-a dus peste transversală (62).

„U” Cluj a arătat mult mai bine în repriza a doua, mai ofensivă și mai amenințătoare la poarta unui Mioveni care a căzut.

Brigada MADS a afișat un banner cu un mesaj dedicat conducerii Universității Cluj: „Jucători, conducere și antrenor fără repere, banii și funcțiile sunt obiectivele supreme”

Alt mesaj al peluzei: „Încă un an cu speranțe mari, dar bugetul s-a scurs către impresari”

CS Mioveni a trecut din nou la conducere în minutul 78 grație unui gol reușit direct din lovitură liberă de Marian Anghelina care l-a bătut pe tânărul portar Tordai: 1-2

În timp ce galeria scanda „voi nu meritați la U să jucați”, alb-negrii au reușit să restabilească egalitatea la 2-2 prin Victor Dican, care a înscris cu o lovitură de cap plasată (87).

Meciul s-a încheiat, iar „U” acumulează 13 puncte în clasament și rămâne pe loc retrogradabil (17).

Fanii s-au întors cu spatele și le-au strigat, din nou, „voi nu meritați la U să jucați” în momentul când jucătorii s-au îndreptat spre peluză pentru a tradiționatul salut de final, dar s-au oprit la mijlocul terenului și au plecat spre vestiare cu capetele în pământ.

La final, brigada de arbitri condusă de Florin Mazilu din Satu Mare a fost contestată vehement de ambele tabere pentru prestația de astăzi.

Etapa viitoare, Universitatea Cluj va juca cu Pandurii pe noua arenă din Târgu Jiu, meci programat vineri, 25 octombrie, de la ora 18:00.

Echipele de start:

„U” Cluj: Tordai – Telcean (Dican, min. 46), Crăciun, Berci – T. Gomes, Guedj (Rafa Miranda, min. 46), Florescu, Takacs – N. Pârvulescu, D. Goga (cpt), Al. Pop

Rezerve: A. Gorcea, C. Taub, Ceitil, Dican, Rafa Miranda, Inacio, Burghele

Antrenor: Adrian Falub

CS Mioveni: Fl. Croitoru – R. Ghiță, D. Beța (C. Alexe, min. 58), D. Celea, I. Burnea (cpt) – M. Anghelina, R. Costin – P. Cioargă (M. Isfan, min. 67), A. Hergheliu, V. Coșereanu – S. Măzărache (V. Balint, min. 55)

Rezerve: V. Sima, M. Isfan, M. Șerban, E. Stoica, C. Alexe, V. Balin, D. Massaro

Antrenor: Marius Stoica

Cartonașe galbene: Guedj (12), Goga (82)

Arbitru principal: Mazilu Florin Ovidiu (Satu Mare – Satu Mare)
Asistenți: Soponar Răzvan Ionut (Baia Mare – Maramureş), Filip Alexandru (Timişoara – Timiş)

GALERIE FOTO @ Daniel Sătmar

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *