Succes concludent pentru U-BT în FIBA Europe Cup. Vineri urmează derby-ul cu CSU Sibiu

U-BT Cluj-Napoca s-a impus într-o manieră clară, cu 92-80 (31-11, 23-20, 17-25, 21-24), în fața bulgarilor de la BC Balkan Botevgrad, marți seara, în etapa a doua a grupelor FIBA Europe Cup. Clujenii au bilanț de 2-0 și așteaptă duelul de vineri cu Sibiul din campionat.

Mihai Silvășan a început cu formula Kerron Johnson-Patrick Richard-Artis Ate-Donatas Tarolis-Darko Planinic, Balkan replicând cu primul cinci alcătuit din Dimitar Dimitrov-Kris Minkov-Marko Radonjic-Jordan Callahan-Kenneth McElrath.

Studenții au început partida excelent, fiind capabili să o țină pe Balkan cu doar 6 puncte marcate în primele opt minute ale sfertului inaugural. Karlo Zganec a stabilit scorul primelor zece minute după o aruncare de trei puncte reușită, 31-11!

Patrick Richard în duel direct cu Daishon Knight

Evoluția entuziasmantă a gazdelor a continuat până la pauza mare, diferența trecând de 20 de puncte, 54-31. Patrick Richard a fost principala armă ofensivă a Clujului, cu 12 puncte reușite în primele două sferturi.

Daishon Knight, unul dintre cei mai buni marcatori pentru Balkan

A doua parte a debutat cu un parțial de 5-0 pentru Balkan, Daishon Knight și Marko Radonjic fiind pe poziții. Diferența de peste 15 puncte s-a menținut în mare parte a sfertului al treilea, finalul aparținându-le oaspeților, prin Jordan Callahan și s-a intrat cu 71-56 în actul decisiv.

Slam-dunk reușit de Darko Planinic

Artis Ate și Darko Planinic au deschis perfect sfertul al patrulea pentru U-BT (76-56), diferența maximă de altfel pe finalul întâlnirii. Bulgarii au reușit un „run” de 9-0 după aceea, urmat de replica studenților, care au rămas concentrați până la final.

Patrick Richard a marcat 19 puncte (50% din acțiune) și a contabilizat 5 recuperări, Kerron Johnson a strâns 18 puncte, 9 pase decisive și 8 recuperări, în vreme ce Darko Planinic a marcat 18 puncte și a recuperat 5 mingi. De cealaltă parte, Jordan Callahan a fost cel mai productiv (16 puncte, 4/6 de la distanță), urmat de Daishon Knight (11 puncte, 7 assist-uri) și Dimitar Dimitrov (11 puncte, 7 recuperări).

Donatas Tarolis a contribuit cu 10 puncte și 7 recuperări

S-a terminat 92-80 pentru trupa lui Mihai Silvășan, care a obținut a doua victorie din grupa G, fiind lider. Etapa viitoare, clujenii vor merge în Rusia pentru duelul cu Enisey Krasnoyarsk.

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *