Moral bun înaintea duelului cu Rennes. CFR Cluj a redevenit lider în Liga 1 după victoria la scor de neprezentare cu Academica Cliceni

Campioana României, CFR Cluj, și-a respectat blazonul în fața nou-promovatei Academica Clinceni, pe care a învins-o sâmbătă, 2 noiembrie, pe teren propriu, la scor de neprezentare, într-o partidă care a contat pentru etapa a 15-a a Ligii I.

După o primă repriză ștearsă și săracă în ocazii de poartă, în care Clinceniul a reușit să reziste ofensivei feroviarilor, ba chiar să își creeze și câteva situații la poarta lui Arlauskis, CFR s-a trezit în partea secundă și au curs și golurile.

Prima situație de gol le-a aparținut oaspeților, Arlauskis a respins reluarea cu capul din 6 metri a lui Okan (2). Replica campioanei a venit trei minute mai târziu, Omrani a reluat plasat din 16 metri, mingea a fost deviată și s-a dus pe lângă poartă (5). CFR a fost echipa care a dominat jocul și a dictat posesia, însă nu a reușit să spargă zidul defensiv al Academicii. Gazdele au cerut un penalty pentru un henț, dar arbitrul a lăsat jocul să continue (45+1). Cliceniul a fost aproape de autogol, Cebotaru a respins neglijent și mingea a căzut de două ori pe transversala propriei porți în prelungurile primei părți.

Lucrurile s-au schimbat în partea a doua, „Bursucul” și-a trezit elevii la vestiare și am văzut un alt CFR. Penalty-ul pentru campioană a venit în debutul reprizei secunde la un henț a lui Okan (51) și Culio a transformat de la punctul cu var: 1-0 pentru CFR.

Lacina Traore și-a redescoperit instinctul de golgheter și a marcat din nou pentru CFR, după ce a scăpat singur spre poartă adversă și l-a învins elegant pe portar (68). Câteva minute mai târziu, Deac a stabilit scorul final la 3-0 cu o reluare din marginea careului mic, la capătul unei faze create de același Traore (71).

În urma acestei victorii, CFR a revenit lider în Liga 1, cu 30 de puncte și se pregătește pentru un nou meci european, returul cu Rennes, programat joi, 7 noiembrie, pe stadionul din Gruia, de la ora 19:55.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *