Lazio a amânat bucuria calificării CFR-ului în primăvara europeană până în ultima etapă, iar șampania rămâne la rece

CFR Cluj nu a reușit să obțină punctul miraculos care să o ducă matematic în primăvara europeană, fiind învinsă joi, 28 noiembrie, pe Stadio Olimpico, de Lazio Roma, scor 1-0 (1-0), în etapa a 5-a a grupei E din Europa League, după o repriză secundă controlată de clujeni și o bară a lui Djokovic în prima parte.

Așa cum era de așteptat de la o formație care își joacă ultima carte de a păstra șanse de calificare în faza următoare a Europa League, Lazio a început în forță confruntarea cu campioana României. Correa a trecut ușor de Peteleu și Culio, dând primele emoții la poarta lui Arlauskis (5), iar prima mare ocazie de gol a meciului a venit tot la poarta CFR-ului – Parolo a primit o centrare bine plasată în interiorul careului, dar fundașii campioanei României au respins în corner (8).

Italienii au fost mult mai ofensivi și cu o dorință de victorie mult ai mare, reușind să creeze deranj în jumătatea oaspeților. Adekanye a ratat din fața lui Arlauskis, după ce a scăpat de marcajul fundașilor centrali ai CFR-ului (16). Forcing-ul lui Lazio a dat randamanet până la urmă, iar golul a venit în poarta lui Arlauskis. O combinație în apropierea careului feroviarilor l-a adus pe Correa la minge, iar după a scos elegant din joc doi adversari l-a învins pe lituanianul din poarta CFR-ului cu un șut la colțul lung din cădere (25). Replica oaspeților a venit rapid, Andrei Burcă a trimis un șut puternic plasat, care s-a dus puțin pe lângă (27).

Italienii au continuat să preseze și să își creeze o nouă situație, Luis Alberto a reluat foarte bine de la 16 metri, dar mingea s-a dus puțin pe lângă stâlpul din stânga al lui Arlauskis (32).

Cea mai mare ocazie de gol a CFR-ului în prima parte a venit în minutul 38, Djokovic a trimis o ghiulea de la 30 de metri care s-a oprit în stâlpul porții lui Proto. Correa a avut șansa de 2-0, dar reluarea sa nu a fost cadrată (41), iar ultima ocazie a primei părți a aparținut CFR-ului, după ce Bordeianu a executat slab, în zid, o lovitură liberă din marginea careului (45+2).

După o primă repriză ștearsă, CFR a ieșit o altă echipă de la vestiare, mult mai motivată, iar ocaziile la poarta lui Proto au înceut să curgă. Portarul lui Lazio a intervenit in extremis la o deviere nefericită a unui coechipier din linia defensivă (49).

CFR a avut o „dublă” ocazie la poarta italienilor, Păun a reluat din interiorul careului, Proto a respins în fața lui Omrani, care nu reușește să marcheze din fața porții (54). Peteleu a intervenit salvator din fața lui Luis Alberto, pe care l-a deposedat în momentul când jucătorul lui Lazio era pe cale să tragă (60).

Au curs ocaziile în mitanul secund la poarta italienilor. Lacina Traore a înscris golul egalizator, dar reușita sa a fost anulată pentru ofsaid (69). Omrani a tras și el foarte bine de la 20 metri plasat, dar mingea nu a fost cadrată, iar Proto a scăpat fără gol (71).

CFR s-a aruncat în atac în ultimele minute și a încercat să forțeze un gol care să aducă punctul de care avea nevoie pentru a accede în 16-imile Europa League, însă fără succes.

Susic a obținut un fault în prelungiri aproape de careu, comis de Lulic, dar lovitura liberă a fost slab executată, iar Cestor a trimis o minge cu capul la colțul lung pe lângă poartă în prelungiri și meciul s-a încheiat.

CFR Cluj va disputa, pe teren propriu ultima etapă din Europa League cu liderul grupei E, Celtic Glasgow, partidă programată joi, 12 decembrie, pe arena „Dr. Constantin Rădulescu”, de la ora 19:55.

Celtic este calificată matematic în 16-imile Cupei României, după ce s-a impus astăzi cu 2-0 în fața lui Rennes.

Echipele de start:

Lazio: Proto – Bastos, Vavro, Acerbi – Lazzari, Parolo, Cataldi, Luis Alberto (Patric, min. 80), Jony (Lulic, min. 74) – Correa, Adekanye (Caicedo, min. 65)
Rezerve: Guerrieri, Alia, Luis Felipe, Patric, Lulic, Caicedo, Falbo
Antrenor: Simone Inzaghi

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu (Susic, min. 73), Cestor, A. Burcă, K. Boli, Camora – Djokovici, Bordeianu (Deac, min. , 62), Culio – Omrani, Păun (Traore, min. 65)
Rezerve: Fernandez, Pașcanu, Deac, Susic, Golofca, Hoban, Traore
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Ali Palabryik / Asistenți: Serkan Olguncan, Cem Satman (toți din Turcia)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *