Falub, specialistul egalurilor. „U” Cluj a smuls un nou punct chinuit la ultimul joc pe teren propriu în acest an cu Reșița și emoțiile retrogradării continuă

Fără veteranii și experimentații Florescu și Goga în teren, amândoi fiind accidentați, Universitatea Cluj a suferit în partida disputată sâmbătă, 30 noiembrie, pe teren propriu, cu CSM Reșița, o altă candidată la retrogradare, obținând o nouă remiză, scor 1-1 (0-1), în etapa a 19-a a Ligii a 2-a.

Reșițenii pregătiți de Dorinel Munteanu au fost încurajați pe Cluj Arena de un grup inimos de suporteri, care a strigat „La mulți ani, „U” Cluj„, iar în debutul meciului au afișat un banner cu mesajul „La mulți ani, dulce Românie!”.

Mesajul lui Corneliu Coposu a fost afișat printr-un banner uriaș de-a lungul peluzei Universității Cluj: „Singura echipă de fotbal din România creată în urma unui mare act istoric – Unirea cea mare.

Deși a fost promovat intens pe rețelele sociale și prin bannere afișate prin oraș, prezența suporterilor la această partidă aniversară care marchează împlinirea a 100 de ani de către clubul universitar este una redusă, tradiționalul 1-2000 de spectatori prezenți.

Pîrvulescu a centrat în careu de lângă Acka, iar portarul Horvat a respins din careul mic (10). Telcean a reluat peste poartă cu capul din șase metri în urma unui corner executat de Miranda (14), iar la faza imediat următoare, Alex Pop a trimis pe lângă poartă din unghi. Rafa și-a încercat și el norocul cu un șut de la 20 metri, dar balonul s-a dus mult pe lângă poarta lui Horvat (16).

La prima situație cursivă și prima ocazie, Reșița a deschis scorul prin Daniel Ene în minutul 19 în urma unei lovituri de colț, atacantul lovise inițial mingea cu capul, portarul Dur-Bozoancă a respins greșit în față, mingea a ajuns tot la Ene și acesta a împins-o în poartă pentru 0-1. Ocazie anemică pentru „U”, Crăciun a reluat cu capul o minge pe lângă poartă la capătul unui corner (27).

Ocazie rarisimă pentru Universitatea Cluj, Alex Pop a ratat ocazia primei reprize după ce a scos elegant din joc un adversar în marginea careului și a trimis plasat, dar mingea s-a încăpățânat să intre în ațe și a trecut prin fața porții după ce a lovit rădăcina barei (30).

Dublă ocazie pentru Reșița. Cristian Danci a trimis un șut puternic de la 20 metri, dar mingea a fost respinsă în bară de Dur-Bozoancă, mingea a ajuns la Ene, iar acesta din urmă a trimis la colțul lung puțin pe lângă poartă (33). „U” a încheiat prima repriză cu o lovitură liberă de la 20 metri, executată plasat de Cristi Gavra și respinsă în lateral de portar, iar prima parte s-a încheiat cu reșițenii cu un avantaj minim (0-1).

Adrian Falub a făcut două schimbări în debutul reprizei secunde în încercarea de a schimba jocul slab al „studenților”, Guedj a intrat în locul lui Ceitil, iar Gomes i-a lăsat locul lui Taub.

Dican a șutat lamentabil peste poartă din pasa lui Crăciun cu capul în careu (52). Inacio și-a încercat și el norocul cu un șut de la 20 de metri, dar mingea nu a prins cadrul porții (55). Șutul lui Emanuel Dat i-a dat puține emoții lui Dur-Bozoancă, care a reținut (56).

Grupul de suporteri de la tribuna a doua reuniți sub facțiunea Numai U au strigat în partea a doua „voi nu meritați la U să jucați” și „demisia, demisia”.

Jocul slab al trupei lui Falub, fără orizont, fără cursivitate și fără repere a stârnit iritarea puținilor spectatori prezenți în tribunele stadionului Cluj Arena.

Golul egalizator a venit până la urmă dintr-o fază fixă, în urma unui corner finalizat de mijlocașul Victor Dican, care a împins o minge în poartă din șase metri (64): 1-1!

Reșița a avut o bună oportunitate de a trece din nou la conducere după un fault comis de Crăciun la marginea careului, iar Danci a trimis direct în zid din lovitură liberă (78).

Universitatea Cluj a terminat meciul în atac și a încercat să forțeze golul isbăvitor al victoriei, însă neputința jucătorilor și lipsa de eficacitate din fața porții și-au spus cuvântul. Rafa Miranda a trimis o minge deviată în corner de la marginea careului (89), iar lovitura de colț nu a adus vreun pericol la poarta oaspeților.

Meciul s-a încheiat, iar „U” Cluj mai adaugă o remiză la zestrea adunată în acests sezon, al nouălea egal stagional, iar emoțiile retrogradării pentru „studenți” sunt departe de a se fi risipit. Alb-negrii au coborât un loc în clasament, pe 12, cu 24 de puncte.

Etapa viitoare, Universitatea Cluj va încheia anul 2019 în deplasare, pe terenul lui ACS Viitorul Tg. Jiu, sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 11:00.

Echipele de start:

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Inacio, Telcean, Crăciun, Gomes (Taub, min. 46) – Rafa Miranda, V. Dican, Ceitil (Guedj, min. 46) – Pârvulescu (V. Mihalcea, min. 80), Gavra (cpt), A. Pop

Rezerve: Gorcea, Kay, Guedj, Takacs, V. Mihalcea, Taub, Burghele

Antrenor: Adrian Falub

CSM Reșița: Horvat – Acka, Ehmann, Vasiu, Vădrariu – Danci, C. Cristea (cpt), Săulescu (Breșneni, min. 84), Velici (Poiană, min. 69) E. Dat (G. Răducan, min. 75)- D. Ene

Rezerve: C. Zimmermann, G. Răducan, Vlădia, Breșneni, A. Lazăr, Cioablă, Poiană

Antrenor: Dorinel Munteanu

Arbitru principal: F. Marcu (Oradea)

Asistenți: F. Păunescu (R. Vâlcea), A. Roman (Tg. Neamț)

Arbitru rezervă: A. Țiții (Șura Mică)

Delegat de joc: Radu Bitea (Oradea)

Observator arbitri: Zaharia Ciev (Timișoara)

Cartonașe galbene: Dican (18), Pîrvulescu (40), Crăciun (76), Al. Pop (89), Inacio (90+2) // Vasiu (45), Ene (70)

Spectatori: 2000

Alte rezultate din etapa a 19-a

CS Mioveni – Politehnica Timișoara 0-1

Csikszereda M. Ciuc – SCM Gloria Buzău 1-1

Ripensia Timișoara – FC Argeș 1-2

Sportul Snagov – ACS Viitorul Tg. Jiu 2-5

Farul Constanța – Rapid București 3-1

Pandurii Tg. Jiu – Turris Turnu Măgurele (ora 17:00)

Dunărea Călărași – UTA Arad (Duminică, 1 decembrie, ora 13:00)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *