U-BT, la cel mai bun joc ofensiv din acest sezon. Baschetbaliștii încheie într-o notă pozitivă „Ziua U”

O nouă victorie în acest sezon pentru U-BT Cluj-Napoca, a 15-a stagională și a opta din LNBM. Ardelenii au trecut cu 101-90 de Dinamo Știința București în urma celei mai bune prestații ofensive din acest an.

U-BT a trimis pe teren primul cinci format din Kerron Johnson-Nandor Kuti-Patrick Richard-Karlo Zganec-Darko Planinic, iar Dinamo a replicat cu Javon Masters-Mladen Jeremic-Andreja Milutinovic-Anthony Gugino-Anton Diaconescu.

Planinic a marcat primele puncte pentru U-BT (2-0), după care „studenții” au venit cu un „run” de 10-0. Dinamo a revenit la două posesii în urma unei triple reușite de Masters (14-9). Finalul sfertului inaugural a fost la discreția totală a gazdelor, care au avut 25-10 cu două minute înaintea terminării primului act. De remarcat că primele 14 puncte ale Clujului au fost reușite de Planinic (8) și Zganec (6).

Trupa din capitală a revenit în sfertul secund, reușind chiar să preia conducerea, 31-32, Milutinovic fiind cel care a înscris din afara semicercului. Mihai Silvășan și-a trezit însă repede elevii, astfel că U-BT a intrat la cabine cu 9 puncte avantaj, 49-40. Darko Planinic, 14 puncte, și Andreja Milutinovic cu 10 puncte au fost cei mai eficienți jucători de pe parchet în prima repriză.

Gazdele au arătat de ce sunt singura echipă neînvinsă în campionat și au controlat ultimele 20 de minute. Înaintea sfertulului decisiv, U-BT avea 9 puncte avans, 74-65. Deși Dinamo s-a apropiat la 78-71, s-a dovedit a fi un simplu foc de paie, Richard și compania producând cel mai bun joc ofensiv din acest sezon pentru a se impune la final cu 101-90.

Darko Planinic a fost cel mai eficient din tabăra Clujului, cu 22 de puncte și 5 recuperări, fiind urmat de Donatas Tarolis și Patrick Richard cu 18 puncte (7 assist-uri pentru american) respectiv de Kerron Johnson cu 14 puncte și 7 pase decisive.

Din tabăra dinamoviștilor cel mai bun a fost Javon Masters cu 23 de puncte (3/3 din afara semicercului), urmat de Marcu Badiu și Mladen Jeremic (14 puncte), respectiv Andreja Milutinovic (13 puncte, 50% procentajul aruncărilor din acțiune).

Pentru U-BT urmează un nou meci pe teren propriu, cu BCM U Pitești (miercuri, 4 decembrie), de la ora 19. Băieții lui Silvășan vor avea liber în această săptămână pe plan european, FIBA Europe Cup urmând să continue din 11 decembrie.

Prin victoria cu Dinamo, clujenii au încheiat „Ziua U”, sâmbătă având loc nu mai puțin de 4 evenimente sportive în care a fost implicată echipa studențească:

Volei feminin: U Cluj – CS Rapid București 3-1

Volei masculin: U Cluj – SCM U Craiova 0-3

Fotbal, Liga 2: U Cluj – CSM Reșița 1-1

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *