Dan Petrescu, înaintea de meciul decisiv cu Celtic pentru calificarea în primăvara europeană: „Sincer nu mă așteptam nici 1% ca să jucăm acasă ultimul meci, cu calificarea pe masă, dar dacă nu ne vom califica va fi probabil una dintre cele mai triste zile din viața mea”

Campioana României, CFR Cluj, joacă joi, 12 decembrie, de la ora 19:55, meciul decisiv din ultima etapă a grupelor Europa League, cu calificarea în primăvara europeană pe masă, în fața liderului grupei E, Celtic Glasgow.

Tehnicianul Dan Petrescu a declarat într-o conferință de presă desfășurată miercuri la stadionul din Gruia că vor fi foarte triști dacă nu vor obține calificarea mâine seară.

Petrescu a susținut că Celtic este o echipă valoroasă, capabilă să câștige orice duel, chiar și campionatul în România cu a treia echipă.

„Ar fi păcat să ne gândim le prime, să nu regretăm acest meci pentru că nu știi când va mai exista vreodată șansa ca o echipă din România să ajungă în primăvara europeană, la acest capitol eu sunt sceptic ca o echipă românească să mai ajungă în acest punct.

Acum sunt ok, m-am simțit puțin rău după meciul cu Botoșani, dar a fost o zi, a doua zi am revenit pe teren”, a declarat tehnicianul campioanei, Dan Petrescu.

Celtic poate să vină cu trei echipe în campionatul românesc și câștigă titlul cu a treia echipă. Asta e valoarea lor. Dacă citiți lotul lor veți vedea că ei pot să câștige campionatul nostru cu toate cele trei echipe.

Vom fi foarte supărați și foarte triști dacă nu ne vom califica mâine. Sincer nu mă așteptam nici 1% ca să jucăm acasă ultimul meci, cu calificarea pe masă, dar dacă nu ne vom califica va fi probabil una dintre cele mai triste zile din viața mea„, a declarat antrenorul Dan Petrescu.

„Dacă vom juca la egal, pierdem pentru că ei pot da un gol în minutul 95. Trebuie să intrăm pe teren, să ne apărăm bine și să încercăm să câștigăm. Știm că Celtic e în ultimele 12 meciuri neînvinsă, într-o formă fantastică, dar noi trebuie să le punem probleme pentru că dacă nu le vom pune probleme va fi foarte greu”, a mai susținut „Bursucul”.

„Vrem toți să ne calificăm pentru că am ajuns aici și ar fi păcat să nu mergem mai departe. Dacă ne vom califica va fi un mic miracol dacă ne uităm la numele adversarului. A fost o jumătate de an cea mai grea din toată cariera mea de antrenor”, a mai precizat Petrescu.

Petrescu s-a declarat dezamăgit că nu a reușit să amâne meciul cu FC Botoșani și a susținut că nu a putut să pregătească meciul cu Celtic așa cum și-ar fi dorit.

VIDEO

Meciul dintre CFR Cluj – Celtic Glasgow va avea loc joi, 12 decembrie, de la ora 20:00, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Gruia și contează pentru ultima etapă a grupelor Europa League.

CFR are nevoie de un singur punct pentru a obține calificarea în 16-imile Europa League, fiind pentru a doua oară când clujenii se vor califica în această fază a competiției. Feroviarii au 9 puncte în grupă, iar Celtic 13.

Antrenamentul CFR-ului de miercuri.

Scoțienii sunt calificați deja și vor veni la Cluj-Napoca cu rezervele. Aceștia nu vor efectua antrenamentul oficial de astăzi pe stadionul din Gruia.

Foto © Gabor Istvan-Gabor

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *