Tsmoki-Minsk – U-BT Cluj-Napoca, miercuri, ora 18. “Alb-negrii” merg în Belarus să răzbune eșecul de la Oradea

Etapa a doua din grupa J a FIBA Europe Cup programează duelul dintre Tsmoki-Minsk și U-BT Cluj. “Studenții” se întâlnesc cu o nouă formație din Liga VTB, cum a fost Enisey Krasnoyarsk și pot lua o opțiune importantă pentru calificare dacă vor învinge.


Tsmoki-Minsk are în componență 14 jucători, doar patru fiind străini: Dominez Burnett și Rob Lowery (americani), Branko Mirkovic (sârb) și Alex Gavrilovic (francez). Dintre aceștia, cunoscut publicului din România este Mirkovic, care a evoluat în trecut la CSM CSU Oradea. Tot în țara noastră a evoluat și unul dintre autohtonii bielorușilor, Aliaksandr Pustahvar, la CSM Mediaș și BC Mureș Târgu-Mureș.

Foto: fiba.basketball


Din punct de vedere statistic, Tsmoki are 83.7 puncte în medie, 36.7 recuperări și 20.3 assist-uri, singurul capitol la care prinde top 10 în FIBA Europe Cup. La nivel individual se remarcă cinci jucători, toți cu medii de peste 10 puncte pe meci: Alex Gavrilovic (14.4 puncte, 5.9 recuperări), Branko Mirkovic (14.1 puncte, 5.1 pase decisive), Maksim Salash (13 puncte, 5 recuperări), Dominez Burnett (12 puncte, 3.2 assist-uri) și Aliaksei Trastsinetski (10 puncte, 4.5 recuperări).

Foto: fiba.basketball


Spre deosebire de U-BT, care are 8-1 bilanț în competiția europeană, formația din Belarus are 3-4, cu cele patru eșecuri venind succesiv. Ultimul meci câștigat de Tsmoki-Minsk a fost pe 5 noiembrie, 99-74 în Ucraina, cu BC Kiev.


În ceea ce privește competițiile interne, cele două echipe se află la poli opuși. U-BT are 9 victorii și o singură înfrângere în LNBM, venită chiar în weekend la Oradea, în vreme ce băieții conduși de Rotislav Vergun au un succes și opt înfrângeri în Liga VTB, clasându-se pe ultimul loc.


Jocul din “Falcon Club” o are pe U-BT ca favorită, cel puțin din prisma formei arătate până în prezent, clujenii fiind mai buni la majoritatea statisticilor directe contra trupei din Minsk. Va fi un duel interesant sub panou, unde ambele au câte 37 de recuperări, băieții lui Silvășan fiind mai preciși la nivelul aruncărilor (53%-38%), la assist-uri (24-20), intercepții (9-5) ori la puncte pe contraatac (14.2-12.7), însă stau mai prost la aruncările libere (75.1% – 79.7%). Diferența simțitoare o face spațiul de trei secunde, unde U-BT are 44.9 puncte în medie, față de 37.4 cât au ex-sovieticii.


Meciul dintre Tsmoki-Minsk și U-BT Cluj-Napoca se va disputa miercuri, de la ora 18, și poate fi urmărit în direct pe pagina de YouTube a FIBA.

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *