CENTENAR „U”. Cufăr cu obiecte despre „U”, îngropat de fani la Cluj Arena

Universitatea Cluj a organizat sub egida U100 o suită de evenimente în cinstea spiritului și culorilor Universității, în cinstea valorilor care ”ne-au unit timp de un secol, la bine și la greu: fidelitate, onoare, respect și tradiție.”

Ultima acțiune din acest an este inspirată de un moment de cotitură și adâncă emoție din istoria Universității, bejenia de la Sibiu, timp în care tricourile sportivilor au stat îngropate într-un cufăr până la întoarcerea echipei la Cluj, anunță clubul universitar.

Capsula Timpului

Asociația Şepcile Roşii 1919, Fotbal Club Universitatea Cluj, Clubul Sportiv Universitatea Cluj, U-BT Cluj-Napoca și Asociația Peluza Şepcile Roşii lasă obiecte, gânduri și amintiri de suflet în Capsula Timpului.

Tricouri, eșarfe, fanioane, DVD-uri, cărți, stickere vor fi îngropate într-un cufăr metalic lângă statuia Dr. Mircea Luca, în fața stadionului Cluj Arena. Avem încredere că această Capsulă a Timpului va fi deschisă în 2119 de cei care iubesc Universitatea.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 decembrie, la ora 13:00, în fața stadionului Cluj Arena și este deschis tuturor celor care poartă în suflet simbolul Universității.

Reamintim că în 30 august 1940, a avut loc urma Celui de Al doilea arbitraj, solicitat de România, privind divergențe teritoriale cu Ungaria horthysta, atunci aliat al Româniai și Germaniei naziste. Primul arbitraj a avut loc, solicitat de România, la Turnul Severin dar a eșuat. Numit de istoriografia comunistă Dictatul de la Viena, impus de Germania nazistă și Italia fascistă, aliate în AXĂ, cu Japonia miliaristă, România a pierdut Transilvania de Nord, după decizia de la hotel Belvedere din Viena.

Clubul sportiv Universitatea Cluj s-a refugiat la Sibiu, jucând în campionatul de război, iar CFR Cluj și KAC în liga a doua maghiară respectiv a întâia.

”U” revenit la Cluj în vara lui 1945.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *