Un atlet a lăsat Italia pentru a face performanță în România!

Există și români care se întorc din diaspora! După 10 ani petrecuți în Italia, Răzvan Cărare a revenit în România pentru că vrea să facă performanță în atletism. Departe de familia rămasă în Peninsulă, sulițașul în vârstă de 18 ani stă în cantonamentul de la Sagov și visează la medalia olimpică.

Răzvan Cărare avea 8 ani când a plecat, împreuna cu familia, în Italia. După patru ani de atletism practicat în Peninsulă, sulițasul a decis că vrea să concureze pentru România. În prezent, este legitimat la CSA Steaua.

„Am ales România fiindcă în Italia era mai greu. Pentru a fi cooptat în lotul Italiei, trebuia să fiu un mare performer, adică sa fiu pe locul întâi sau doi în țară la categoria mea de vârstă și să am și cetățenia italiană. Nu puteam să aștept câțiva ani să primesc cetățenia” – Răzvan Cărare, medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic de junior.

Aruncarea suliței…la țintă

Singur în cantonamentul de la Snagov, Răzvan Cărare se distrează la antrenament aruncând sulița la țintă în…globuri.

„Părinții sunt în Italia, sora mea la fel. Eu sunt aici, mă văd cu ei prin telefon, pe internet mai vorbesc cu ei. E foarte greu, nu prea am pe nimeni aici. Dar cred că merită sacrificiul acesta. Globurile au fost o provocare cam grea, pentru că n-am mai aruncat de doi ani cu sulița la țintă, dar am nimerit de două ori” – Răzvan Cărare, medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic de juniori.

Țintește o medalie olimpică

Prima competiție la care a participat în Romania au fost Campionatele Naționale de Juniori II de aruncări lungi de iarnă, din 2018, unde a și luat primul loc. Atletul a participat și la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, din 2018, competiție pe care a încheiat-o pe locul 10. Medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic de Juniori I de la Cluj și clasat pe locul șase la Europenele de Cadeți de la Gyor, Răzvan Cărare are un vis mare.

„Aș dori să iau o medalie, dacă nu la Olimpiadă, măcar la Campionatele Mondiale de seniori. Până atunci, sper să ajung la Campionatele Mondiale de Juniori I, din Kenia, și sper la o medalie” – Răzvan Cărare, medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic de junior.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *