România a pierdut finala „Trofeului Carpați” la handbal masculin

Naționala masculină de handbal a României a fost învinsă de reprezentativa Macedoniei de Nord în finala „Trofeului Carpați”.

Jucătorii antrenați de Rareș Fortuneanu au cedat cu scorul de 20 la 24, după ce la pauză conduceau cu 12 la 10.

Ne-am dorit foarte tare să câștigăm Trofeul Carpați. Din păcate, astăzi nu a mers foarte bine atacul și acolo s-a făcut diferența. Mai sunt zece zile până la turneul din Italia, ne dorim să pregătim mult mai bine meciurile, să fim montați. Vrem să mergem acolo cu încredere, deoarece ar fi păcat să nu venim calificați de acolo” – Marius Mocanu, component al echipei naționale de handbal a României.

Fortuneanu: „Meciul de astăzi este un semnal de alarmă

Rareș Fortuneanu s-a declarat dezamăgit atât de rezultat, cât și de jocul naționalei României. În ianuarie, „tricolorii” vor lupta în Italia pentru un loc la barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din 2021.

La turneul din Peninsulă, handbaliștii români vor întâlni naționala țării gazdă, Georgia și Kosovo.

Multe lucruri nu au mers astăzi. Am reușit să stabilizăm faza de apărare plasată, dar, din păcate, avem aceleași probleme pe faza a doua, nu găsim soluții să marcăm goluri ușoare. Am ratat 13 mingi față în față cu portarul. S-a ratat un moment bun. Încercăm să rămânem pozitivi, dar meciul de astăzi sper să fie un semnal de alarmă, pentru că la turneul din Italia orice minge trebuie cântărită foarte bine” – Rareș Fortuneanu, selecționer al echipei naționale de handbal a României.

Nicușor Negru, accidentat

Nicusor Negru s-a accidentat în meciul cu Macedonia de Nord, din finala „Trofeului Carpați”. Extrema naționalei este incertă pentru turneul din Italia, din ianuarie.

Nu își simțea piciorul stâng, a făcut o torsiune de bazin. Vom vedea dacă îl vom avea alături de noi de pe 3 ianuarie, îmi doresc mult să îl putem recupera” – Rareș Fortuneanu, selecționer al echipei naționale de handbal a României.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *