Naționala României a învins Olanda la „Trofeul Carpați” la handbal masculin

Naționala masculină de handbal a României a învins Olanda în semifinalele Trofeului Carpați cu scorul de 27 la 25 (11-13). Jucătorii antrenați de Rareș Fortuneanu vor întâlni astăzi, de la ora 18.15, in direct la TVRHD, reprezentativa Macedoniei de Nord, în ultimul act al competiției organizate la București.

Revenit la echipa națională după o pauză de doi ani, dinamovistul Dan Savenco are încredere că Trofeul Carpați va rămâne în România.

„Nu era un meci în care să ne gândim la scor, pentru noi contează să găsim unde sunt problemele, să le putem remedia. Este foarte greu să se formeze un colectiv în două zile, dar ne bucurăm pentru această victorie. Jucătorii tineri au nevoie de moral. Pe viitor, România va arăta altfel. Avem cea mai mare șansă de a câștiga Trofeul Carpați” – Dan Savenco, component al echipei naționale de handbal a României.

Primul meci, prima victorie

Aflat la debutul său pe banca tehnică a naționalei, Rareș Fortuneanu consideră că victoria este una de moral, ținând cont de faptul că reprezentativa Olandei este calificată la Campionatul European din ianuarie 2020.

Sunt mulțumit de victorie, de joc mai puțin. Mai avem de lucrat la faza de tranziție și la contraatac, dar sunt foarte mulțumit de apărare. Debutul cu o victori dă curaj și speranță pentru viitor. Trebuie să abordăm turneul din Italia cu încredere, sper să ne calificăm la baraj. Trebuie să creăm un moment zero al handbalului masculin românesc. Există potențial, avem jucători talentați care vin cu entuziasm la echipa națională. Atmosfera este foarte bună” – Rareș Fortuneanu, selecționerul echipei naționale de handbal a României.

Obiectiv: barajul pentru CM 2021

„Tricolorii” vor participa în ianuarie 2020 la un turneu în Italia, unde pot obține calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2021. La turneul din Peninsulă, handbaliștii români vor întâlni naționala țării gazdă, Georgia și Kosovo.

„Suntem la începutul unui nou drum, sperăm să creștem de la meci la meci. Am pus în practică apărarea și contraatacul. Pe atac încă avem probleme, dar în apărare ne-am descurcat destul de bine. Este destul de greu să schimbăm totul de pe o zi pe alta, dar vom rezolva lucrurile până în ianuarie, când avem turneul de calificare” – Mihai Popescu, component al echipei naționale de handbal a României.

„Am văzut jucători tineri cu un potențial foarte mare. Odată cu venirea lui Rareș Fortuneanu, sper să învățăm mai multă tactică și să se schimbe mentalitatea. Scopul Trofeului Carpați este pregătirea turneului din Italia” – Alexandru Șimicu, component al echipei naționale de handbal a României.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *