Gabriela Mărginean: „Ne batem la medalii la Tokyo!”. Naționala de baschet feminin 3×3, pe locul 4 în lume

Au produs cea mai mare surpriză din sportul românesc în 2019, dar nu au de gând să se oprească aici. După ce au obținut calificarea la Jocurile Olimpice – la mai bine de jumătate de secol distanță – jucătoarele din naționala de baschet 3×3 țintesc o medalie la Tokyo.

Gabriela Mărginean, Elisabeth Pavel și Gabriela Irimia sunt câteva dintre jucătoarele care au pus umărul la calificarea echipei naționale de 3×3 la Jocurile Olimpice. „Tricolorele” au planuri mari pentru competiția de la Tokyo.

„Încă nu m-am obișnuit cu ideea, e puțin ireal. Am sperat că vom ajunge acolo, dar e incredibil că am reușit. E o performanță enormă, un eveniment istoric. Sunt opt echipe, deci șansele de medalii sunt mari. Câștigi trei meciuri și medalia e a ta. Ne batem pentru medalii, dacă tot mergem acolo” – Gabriela Mărginean, componentă a echipei naționale de baschet 3×3.

România, locul 4 în lume la 3×3

În 2019, naționala României de 3×3 s-a situat pe locul al 4-lea în ierarhia mondială și pe locul al 2-lea în Europa. Rusia, China și Mongolia sunt celelalte națiuni care și-au asigurat deja prezența la Tokyo. Lor li se vor alătura alte patru echipe care vor fi stabilite în urma unor turnee de calificare.

„Jocurile Olimpice vor fi diferite de orice altă competiție la care am participat până acum. Cu echipele de 3×3 ne-am obișnuit, am jucat cu ele toată vara asta și știm la ce să ne așteptăm. Cu siguranță emoțiile vor fi mult mai mari decât de obicei” – Elisabeth Pavel, componentă a echipei naționale de baschet 3×3.

Am muncit foarte mult, vară de vară ne-am strâns și am jucat turnee în țară și în afară. Avem emoții, dar sunt constructive. De fiecare dată când am avut emoții am jucat foarte bine” – Gabriela Irimia, componentă a echipei naționale de baschet 3×3.

58 de ani de la ultima participare la JO

România a mai fost reprezentată o singură dată în intrecerile olimpice, la ediția de la Helsinki din 1952.

Echipa masculină de baschet nu a reușit atunci accederea în faza grupelor principale, jucând doar două meciuri preliminare cu Italia și Canada.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *