Ioan Ovidiu Sabău, dialog deschis despre apropierea de Martorii lui Iehova: „Nu credeți toate zvonurile. Religia m-a făcut mai bun”

Fostul manager sportiv al Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău (51 ani), a acceptat un dialog deschis cu reporterii Gazetei Sporturilor despre apropierea sa de Martorii lui Iehova și zvonurile care au circulat de-a lungul timpului despre acesta.

Sabău a infirmat toate zvonurile și bârfele care l-au vizat de-a lungul timpului, cum că ar fi refuzat să ia vitamine și să accepte tratamente medicale din cauza religiei, dar și bârfa că refuza carnea. Acesta a susținut că „religia m-a făcut mai bun. Nu credeți toate zvonurile”.

„E cel mai ușor să spui tot felul de lucruri fără să întrebi persoana la care te referi. Cel mai simplu era să-l fi întrebat cineva pe medic, care era cu mine în cantonament. Cum să nu iau vitamine? Dimpotrivă, religia asta îmi cere: să am grijă de sănătate. Eu nu pot să fiu Martor fără să am grijă de viața mea! V-am zis, eu am stat trei săptămâni la tratament în Olanda, cu medicamente, cu vitamine. Ce credeți, când Pompiliu Popescu le dădea medicamente celorlalți jucători eu mă ascundeam? Mai circula un zvon: că nu mâncam carne și le ceream jucătorilor, ca antrenor, să nu mănânce carne!”, a declarat cel poreclit „Moțul” pentru gsp.ro.

GSP: Ce presupune religia? 

Sabău: „E un mod de viață, nu e ceva de fațadă. Mă ajută să fiu mai echilibrat, să am un respect mai mare pentru cei din jurul meu, să nu am prejudecăți. Astea sunt învățăturile Bibliei. Să nu fim aroganți, să fim mai buni. Nu să fim fanatici, nu asta ne cere Biblia!”

GSP: Ați sărbătorit Crăciunul?

Sabău: „Păi, nu e o sărbătoare pe care Biblia să ne spună s-o sărbătorim! Uitați-vă la televizor în perioada Crăciunului și vă veți convinge și așa că nu e o sărbătoare creștină”

Continuare interviu pe gsp.ro.

sportulclujean

Learn More →

One thought on “Ioan Ovidiu Sabău, dialog deschis despre apropierea de Martorii lui Iehova: „Nu credeți toate zvonurile. Religia m-a făcut mai bun”

  1. Alin februarie 9, 2020 at 11:45 am

    https://www.martoriisinceri.ro/

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *