LIVE – Meciul lui U-BT Cluj din Israel cu Ironi Ness, transmis de FIBA pe Youtube

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania va înfrunta în această seară în Israel, de la ora 20:00, pe Ironi Ness Ziona, într-o partidă care contează pentru etapa a 3-a a fazei secunde a Grupei J FIBA Europe Cup.

Meciul va fi transmis LIVE pe Youtube de către FIBA și poate fi vizionat mai jos:

Israelienii au terminat sezonul precedent pe locul cinci în campionat, iar doi baschetbaliști au evoluat în NBA. Daequan Cook a bifat prezențe la Miami Heat, Oklahoma City Thunder, Houston Rockets sau Chicago Bulls și a câștigat, în 2009, concursul de trei puncte din cadrul NBA All Star Game. La rândul său, pivotul Jeff Withey a strâns peste 200 de partide în NBA, la echipe precum New Orleans Pelicans, Utah Jazz, respectiv Dallas Mavericks.

Ironi Ness Ziona este condusă de pe margine de Nadav Zilberstein, tehnician care mai are la dispoziție doi baschetbaliști americani, pe lângă sportivii israelieni. Printre aceștia se remarcă Golan Gutt sau căpitanul Tal Dunne.

În campionatul israelian, Ironi Ness Ziona ocupă locul cinci, înregistrând un bilanț de șapte victorii și tot atâtea înfrângeri. Ironi vine după un eșec înregistrat împotriva galonatei Maccabi Tel Aviv, care a învins-o pe Ironi Ness Ziona cu 80-71.

În grupa J, israelienii au răpus-o pe Tsmoki Minsk, dar au pierdut la Oradea. De precizat, toate echipele din Grupa J au câteva o victorie și o înfrângere până acum.

În plus, U-Banca Transilvania şi Ironi Ness Ziona se cunosc din stagiunea 2018/2019. Mai exact, israelienii i-au eliminat pe alb-negrii din preliminariile FIBA Europe Cup, după ce s-au impus în duelul tur cu 91-78. Ulterior, în returul din BTarena, studenţii au repurtat o victorie în ultima secundă, scor 89-88.

U-BT Cluj are moral bun, după ce au bifat sâmbătă un succes pe Bega, în faţa celor de la BC SCM Timişoara. Mihai Silvăşan nu va putea miza pe Karlo Žganec şi Brandyn Curry, ambii aflaţi în proces de recuperare.

„I-am urmărit pe cei de la Ironi în mai multe meciuri din acest sezon. Sunt o echipă cu jucători valoroşi, au patru americani de certă valoare. Pe lângă ei au şi patru israelieni cu experienţă. Dacă ne uităm în rotaţia lor de bază, şase dintre baschetbalişti au peste 30 de ani. Acest lucru spune multe despre experienţa lor şi despre cum văd ei baschetul. Au pierdut la mare luptă cu Maccabi Tel Aviv, s-au bătut până în ultimele minute.

Evident, aşa cum i-am obişnuit pe suporteri, noi vom merge acolo doar cu gândul să câştigăm. Vrem să dăm tot ce avem mai bun, ştim la ce să ne aşteptăm. Sper să reuşim să le facem faţă şi să ne impunem. Situaţia în grupă este echilibrată, contează fiecare punct. Din păcate, am avut şansa să câştigăm meciul de la Minsk şi nu ne-am putut întoarce acasă cu o victorie. Astfel, trebuie să câştigăm o partidă în deplasare şi să obţinem două victorii acasă pentru a fi siguri de calificare. Până atunci, vreau să ne concentrăm doar la jocul de miercuri şi să dăm o replică foarte bună„, a declarat antrenorul principal, Mihai Silvășan.

Artis Ate, U-BT Cluj-Napoca:

Acest meci va fi foarte greu. Vom juca pe terenul lor, iar fiecare deplasare este dificilă. Ştim că Ironi Ness Ziona joacă foarte bine acasă. Cu siguranţă îi va ajuta publicul.

I-am văzut în ultimele partide, joacă un baschet ofensiv şi pot oricând să revină de la -15 puncte. Trebuie să ne concentrăm pe întreaga durată a partidei. În grupa noastră nu mai există o favorită, echipele sunt la un nivel apropiat.

Fiecare meci este important şi este greu să îţi dai seama cine va merge mai departe. Noi vrem să ne calificăm, cu siguranţă. Vom face tot ce ne stă în putinţă să ajungem în runda următoare„, a declarat Ate.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *