Campioana CFR Cluj s-a reunit după vacanță, iar „cel mai important transfer” este revenirea lui Țucudean în iarbă

Campionii de la CFR Cluj s-au reunit joi, 9 ianuarie, la stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia, unde au efectuat primul antrenament oficial din 2020 după revenirea din vacanța de iarnă și așteaptă plecarea în cantonamentul din Spania.

Cu interdicția la transferuri dictată de FRF, CFR s-a reunit fără nume noi în lot, dar a primit o veste bună, revenirea atacantului George Țucudean (28 ani) pe teren, după problemele la inimă care l-au scos din joc în ultimele patru luni.

Singurul jucător care a absentat motivat de la reunire a fost fundașul Kevin Boli.

Pentru mine e foarte bine că am semnat prelungirea că să am mai multă liniște și sper să reușesc să duc la capăt acest contract pentru că e bine să ai o continuitate la echipele unde te simți bine și tot timpul m-am simțit bine la Cluj.

E clar că îmi doresc foarte mult să am această portiță deschisă să pot face transferuri, dar în același timp avem un lot numeros, valoros și foarte bun, iar chiar dacă și un an de zile să țină această interdicție eu zic că ne descurcăm cu jucătorii pe care îi avem.

Revenirea lui Țucudean e cea mai importantă achiziție. El e un jucător foarte important, chiar dacă nu a jucat de foarte mult timp și nu s-a antrenat, l-am văzut că arată bine fizic, e un jucător de calitate, care poate să câștige orice meci și de asemenea jucător are nevoie și CFR. Sper să reușin să îl punem pe picioare din punct de vedere fizic”, a declarat antrenorul Dan Petrescu.

„Nu va fi ușor nici în Spania, două antrenamente, meciuri, din păcate pentru noi e puțin timp, de obicei cei care lucrează în fotbal și au fost pe lângă mine, ei știu că o pregătire cu Dan Petrescu normală de o lună-o lună jumătate ești fotbalist. Toată această amprentă nu știu dacă pot să o pun acum pentru că timpul e foarte scurt și nu putem să lucrăm așa bine cum mi-aș dori eu”, a mai precizat Petrescu.

„Am avut o vacanță mult mai lungă decât colegii mei, sper să fie bine și aștept cantonamentul. Revederea a fost plăcută, ei au muncit foarte mult, au realizat cel mai mult anul trecut și suntem foarte bine pe toate planurile.

Pentru mine e foarte importantă pregătirea, trebuie să o iau treptat, clasică și sper să fie bine, asta e cel mai important lucru”, a declarat Țucudean.

Feroviarii vor pleca sâmbătă într-un cantonament în Spania, la Oliva Nova, Valencia, unde vor urma un stagiu de pregătire în perioada 11-25 ianuarie și vor disputa cinci meciuri amicale.

Iată amicalele pe care le vor disputa feroviarii în Spania, programul și orele de disputare urmând să fie anunțate în curând:

  • CFR Cluj – Floridsdorfer (Austria)
  • CFR Cluj – ȚSKA Moscova (Rusia)
  • CFR Cluj – Arminia Bielefeld (Germania)
  • CFR Cluj – Ferencvaros (Ungaria)
  • CFR Cluj – Emelec (Ecuador)

În data de 2 februarie, ora 20:00, CFR Cluj va juca primul meci oficial din 2020, pe teren propriu, împotriva celor de la FCSB.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *