UPDATE – S-a oficializat. „U” Cluj își întărește defensiva de la rivala CFR. Andrei Mureșan coboară din dealul Gruia și revine în tricoul alb-negru

Conducerea clubului a anunțat astăzi transferul fundașului central în vârstă de 34 ani, Andrei Mureșan, pe site-ul oficial.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Fundașul central al campioanei CFR Cluj, Andrei Mureșan (34 ani), jucător care nu a mai intrat în planurile tehnicianului Dan Petrescu, este cel mai recent transfer al Universității Cluj, care vine să întărească astfel defensiva șubredă a trupei lui Falub, potrivit unor surse Sportul Clujean.

Născut la Turda, Andrei Mureșan a mai evoluat pentru Universitatea Cluj în 78 de partide și a înscris 7 goluri în sezonul 2001-2007, după care s-a transferat la Gloria Bistrița, unde a avut 58 de apariți și 5 goluri.

Fundașul central a mai trecut și pe la Kuban Krasnodar, FK Khazar Lankaran, Astra Giurgiu, Sheriff Tiraspol și CFR Cluj.

Jucătorul are 106 de apariții în tricoul CFR-ului și 4 goluri înscrise în tricoul vișiniu.

A câștigat Cupa Azerbaidjanului cu Khazar Lankaran în sezonul 2010-2011 și a terminat în campionat pe locul 2 cu formația azeră în sezonul 2011-2012. Acesta mai are un trofeu în palmares, Cupa României cu Astra Giurgiu în sezonul 2013-2014.

Are 200 de meciuri în Liga 1 și 10 goluri, iar în Liga a 2-a a strâns 100 de meciuri și 7 goluri.

Andrei Mureșan este fiul fostei glorii a Universității Cluj, Iosif Mureșan.

Transferul nu a fost încă anunțat oficial de club.

Este a doua achiziție a lui „U” după transferul mijlocașului Bogdan Barbu (27 ani) de la echipa de Liga 1, Academica Clinceni, potrivit liga2.prosport.ro.

Barbu a fost crescut de Sportul Studenţesc și evoluează la Clinceni din vara lui 2017, iar în cariera sa a mai trecut şi pe la FC Voluntari (Liga 2) sau Viitorul Domneşti (Liga 3).

Universitatea Cluj se va reuni pe 13 ianuarie în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” și are programat un cantonament în Cipru în perioada 27 ianuarie – 7 februarie.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *