UPDATE – Amicalul „U” Cluj – Sticla Arieșul Turda, suspect de BLAT? S-au pariat sume importante pe victoria echipei de liga a 3-a

Conducerea clubului a remis pe site-ul oficial un comunicat prin care a dezmințit informațiile apărute în spațiul public privind manipularea rezultatelor din amicalele cu Sticla Arieșul Turda și Debrecen.

Redăm integral comunicatul:

FC Universitatea Cluj respinge orice acuzație privind manipularea rezultatelor partidelor disputate de echipele clubului nostru. Vă asigurăm că „U” joacă toate meciurile (de pregătire sau oficiale) EXCLUSIV pe terenul de fotbal.

„U” Cluj a întâlnit în această dimineață, pe terenul sintetic din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, în al doilea meci de pregătire al iernii și primul din 2020 la Cluj-Napoca, formația de Liga a III-a Sticla Arieșul Turda.

Oaspeții s-au impus cu scorul de 7-2, după o partidă în care managerul Universității Cluj, Adrian Falub, a urmărit mai mulți jucători de la prima echipă, dar și cei mai promițători juniori de la grupele U19, U17 și U16 ale clubului.

Întâlnirea a fost inițial programată la ora 12:00, dar staff-ul sportiv a decis, marți, devansarea acesteia cu o oră, având în vedere că terenul sintetic din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” este singurul disponibil, atât pentru echipa de seniori, cât și pentru grupele de copii și juniori ale Universității Cluj, compuse din peste 600 de jucători.

Întrucât partida de verifcare de astăzi vine după un program extrem de încărcat, cu un amical în Ungaria, un drum de șase ore cu autocarul și două zile cu câte două antrenamente solicitante, staff-ul sportiv a decis să evite riscul unor accidentări pe suprafața sintetică din Parcul „Babeș” și să alinieze o echipă formată din fotbaliștii care au evoluat puțin sau deloc cu Debreceni VSC. Detaliu anunțat pe site-ul oficial al clubului cu o zi înaintea jocului. În teren au intrat Alex Bledea, Cătălin Pop, Tudor Vomir, Alex Roșca, Mihai Forna și Sergio Llamas, jucător spaniol aflat în probe, iar echipa a fost completată cu jucători de la loturile U19, U17 și U16.

În privința partidei amicale cu Debreceni VSC, FC Universitatea Cluj precizează că invitația a venit din partea clubului maghiar, iar meciul a fost anunțat atât la Departamentul Internațional din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF), cât și la Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ).

*******************************

ȘTIRE INIȚIALĂ

Universitatea Cluj a pierdut cu scorul de 2-7 cel de-al doilea amical al iernii, miercuri, 22 ianuarie, cu Sticla Arieșul Turda, însă partida a devenit una suspectă de blat.

Potrivit gsp.ro, la o agenție de pariuri din Turda s-au pariat la sistemul LIVE sume între 50 și 200 de lei pe victoria echipei de Liga a 3-a în fața Universității, după 9 minute de la startul partidei, iar alb-negrii au deschis scorul în minutul 5. Ambele pariuri s-au făcut la scorul de 1-0 pentru „U” Cluj. Este posibil ca aceste pariuri să nu fie singurele.

Din informațiile gsp.ro, echipa de seniori a Universității Cluj trebuia să joace acest meci, dar cei din conducerea clubului au decis marți să trimită juniorii.

Cotele acestui meci de pregătire au variat între 5.50 și 9.00 la diverse agenții de pariuri.

Meciul era programat la ora 12:00, dar conducerea a decis mutarea acestuia la 11:00. În plus, pe pagina de Facebook a clujenilor era anunțat faptul că „Adrian Falub îi va urmări la lucru pe jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc în Ungaria, contra celor de la Debreceni VSC”

Alb-negrii au trimis în teren echipa sub 19 an, iar pe bancă a stat antrenorul acesteia, în timp ce Adrian Falub a fost în tribună! 

Echipa de start a lui „U” Cluj: Bledea – Mureșan Alexandru, Vomir, Pop – Ilieș, Llamas, Roșca, Țica – Meșter – Forna, Cucoș

Universitatea Cluj a pierdut pe 18 ianuarie și primul amical disputat la Debrecen, cu formația de primă ligă din Ungaria, scor 5-1, un alt meci suspect de blat. „Studenții” au condus cu 1-0 prin golul reușit de Bogdan Barbu în minutul 35, iar maghiarii au egalat în minutul 43. După pauză, Debrecen au marcat în minutele 60 și 78, prin Bodi, din penalty.  Golul de 4-1 a venit în minutul 85, după un lob de la mijlocul terenului, iar în minutul 89, Coman a marcat în proprie poartă.

Amicalul cu Debrecen a fost organizat de directorul general al Universității Cluj, Daniel Stanciu, la fel ca și în 2015 când acesta ocupa o funcție de conducere la Dinamo, iar alb-roșii au pierdut și ei la scor amicalul dcu Debrecen.

Foto © facebook.com/FCUCluj/

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

One thought on “UPDATE – Amicalul „U” Cluj – Sticla Arieșul Turda, suspect de BLAT? S-au pariat sume importante pe victoria echipei de liga a 3-a

  1. ion gheorghe ianuarie 22, 2020 at 6:49 pm

    Sume importante?10,5 euro respectiv 45 de euro?:)) Pacat ca preluati toate ineptiile unor asa zisi jurnalisti de la gsp…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *