Cea mai bună scrimeră din România în 2019, Bianca Pascu, a înlocuit sabia cu pușca!

Cea mai bună scrimeră din România în 2019 a schimbat arma! Bianca Pascu a înlocuit sabia cea de toate zilele cu pușca și a făcut senzație în poligonul de trageri. Ținta ei rămâne aceeași – o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Bianca Pascu se descurcă excelent și cu pușca, nu doar cu sabia. Aflată în plin proces de calificare la Jocurile Olimpice, scrimera s-a relaxat în poligonul de tir. 

A fost o experiență super, mie îmi place foarte mult să trag cu arma. Mi-aș dori să pot să iau o pușcă din asta la concurs și să rezolv treburile mai repede. Se aseamănă foarte mult cele două sporturi, noi trebuie să țintim calificarea la Tokyo” – Bianca Pascu, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de scrimă.

Lungul drum spre Tokyo

Pentru a se califica la Jocurile Olimpice, sabrera are nevoie să puncteze și la următoarele două concursuri. La începutul lunii martie va participa la etapa de Cupă Mondială de la Atena (Grecia), în vreme ce ultimul concurs îl va avea la etapa de la Saint-Nicolas (Belgia), la sfârșitul lunii martie. Medaliată cu bronz anul trecut la Campionatele Mondiale de Scrimă de la Budapesta (Ungaria), Bianca Pascu ocupă în acest moment locul al 9-lea în lume la sabie individual, clasare ce îi asigură biletul pentru Tokyo.

Eu cred că merit această calificare după tot parcursul meu din ultima vreme. Nu vreau să mă gândesc și nici nu iau în calcul varianta că nu o să ajung la Tokyo, ar fi o dezamăgire. Sper să fiu fericită după aceste ultime două concursuri„, a mai declarat scrimera.

Cursul vieții și medalia olimpică

Desemnată cea mai bună scrimeră a României în 2019, Pascu are în palmares și o medalie de bronz la Campionatele Europene de la Tbilisi (Georgia), în 2017. În vârstă de 31 de ani, ea va bifa la Tokyo a doua prezență la Jocurile Olimpice, după ediția de la Londra, din 2012.

Nu e un obiectiv pentru mine doar să ajung la Tokyo. Vreau să arăt acolo ce am acumulat în ultimii opt ani de zile și experiența pe care am dobândit-o după toate medaliile câștigate. Vreau să urc pe podium la Tokyo și să-mi închei cariera cu o medalie la Olimpiadă. Cred că acesta este cursul vieții mele: după o medalie la Europene, una la Mondiale, cred că urmează o medalie la Olimpiadă„, a mai susținut sportiva.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *