Cu suporterii alături, U-Banca Transilvania a mărșăluit spre sferturile FIBA Europe Cup, după o victorie clară cu Ironi Ness Ziona: 82-71! Atmosferă de vis în „Horia Demian”

O nouă seară magică în Sala Sporturilor „Horia Demian”, care va intra cu siguranță în istoria sportului clujean. O performanță demnă de pus în ramă reușită de echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj, care a făcut un nou meci perfect miercuri seară, 5 februarie, împotriva israelienilor de la Ironi Ness Ziona, pe care a învins-o cu scorul de 82-71 (24-20, 15-21, 25-18, 18-12), în ultima etapă a Grupei J din faza secundă a FIBA Europe Cup.

În urma acestui succes, alb-negrii au obținut mult așteptata calificare în sferturile de finală ale competiției.

Într-o sală arhiplină și o atmosferă copleșitoare creată de cei peste 3000 de fani clujeni, oaspeții de la Ironi Ness Ziona au avut un debut de meci fulminant, conducând la un moment dat cu 0-7. Dar „studenții” au revenit imediat în joc și au întors soarta meciului, Tarolis și-a trezit echipa cu un coș de trei puncte, 5-9. La scorul de 9-14 pentru israelieni, gazdele au izbutit un parțial de 8-0 și au preluat conducerea pe tabelă, câștigând și sfertul, 20-16. În sfertul al doilea, Nandor Kuti i-a desprins pe clujeni la 27-20, dar Ironi nu s-a lăsat și a făcut uitat avantajul gazdelor, egalând la 30 și chiar a condus la pauză, 39-41.

Foto © Paul Gheorgheci

După pauza mare, U-Banca Transilvania a ieșit mai determinată de la cabine și împinsă și de la spate de un public pătimaș, care a creat o atmosferă ca-n vremurile bune, trupa lui Silvășan a restabilit egalitatea la 51 printr-un coș reușit de Donatas Tarolis. S-a mers cap la cap în sfertul al treilea, Zganec a marcat și el pentru 59-58, iar U-BT Cluj a pus stăpânire pe joc.

Pe faza de recuperare, clujenii au fost la înălțime și au strălucit în ofensivă. Patrick Richard a scuturat plasa de la mare distanță pentru 64-59. Același Richard a dus scorul la 74-63. Toată sala s-a ridicat în picioare, iar Johnson i-a bucurat pe suporteri cu o reușită de trei puncte, 80-69. Ca totul să fie perfect, Donatas Tarolis a pus cireașa pe tort, cu un slam-dunk. S-a terminat 82-71 în favoarea clujenilor, care s-a calificat în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

Foto © Paul Gheorgheci

U-BT Cluj a încheiat Grupa J din faza a doua a FIBA Europe Cup pe locul doi, iar în sferturile de finală vor da peste echipa germană Medi Bayreuth, urmând ca primul meci să se dispute în Germania.

Cel mai bun marcator pentru U-BT Cluj-Napoca a fost Donatas Tarolis, cu 26 de puncte, urmat de Kerron Johnson și Darko Planinic, ambii cu 18 puncte, Karlo Žganec (15 pct), Artis Ate (8 pct), Nandor Kuti (6 pct) și Patrick Richard (4 pct).

Foto © Paul Gheorgheci

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *