TOT ce ar trebui să afle clujenii despre câteva sporturi din Franța

În general, sportul și importanța practicării acestuia sunt puse în valoare diferit în fiecare țară. Ești pasionat de el și ai vrea să vezi cum se desfășoară o competiție sportivă în Franța, de exemplu? Întâi de toate, trebuie să te documentezi cu privire la cele mai practicate activități sportive de aici pentru a putea decide ce ți-ar plăcea să vezi, în funcție de preferințele tale.

În afară de fotbal și tenis, două dintre cele mai în vogă  activități sportive din Franța, sporturile care mai sunt, de asemenea, foarte la îndemână francezilor, extrem de iubite și de apreciate de aceștia sunt: handbalul, rugby-ul, ciclismul și baschetul. Studiile arată că există pe atât de mulți atleți celebri și recunoscuți în toată lumea din  Franța, pe cât există sporturi în toată lumea.

Care sunt cele mai practicate sporturi în Franța?

  • Rugby

Rugby-ul este un sport foarte cunoscut și apreciat în Franța. Mai mult decât atât, echipa de Franței este percepută ca fiind una dintre cele mai puternice astfel de grup din Europa. 

In fiecare an, această țără participă la Campionatul celor Șase Națiuni, alături de Anglia, Irlanda, Italia, Scotia și Wales. Aceasta are mereu de ce să se bucure, deoarece a câștigat competiția de 14 ori. Clasamentul actual al acesteia ridică echipa Franței pe locul al 8-lea.

  • Ciclism

Nimeni nu poate sa vorbească despre acest domeniu fără să amintească de unul dintre cele mai faimoase activități în Franța, și anume ciclismul. De asemenea, nu există discuție despre sport, fără să se menționeze măcar o dată binecunoscutul la nivel internațional, Tur al Franței. Acest eveniment se desfășoară în fiecare an, în luna iulie și are o durată cam de trei săptămâni pline de emoție și de entuziasm.

De vreme ce este adevărat că cele șapte câștiguri consecutive ale lui Lance Armstrong în cadrul acestui tur au făcut mult pentru popularitatea acestei curse, nu mai încape îndoială că terenurile Franței, care, uneori, pot fi un obstacol, mai ales când plouă, au realizat, de asemenea, multe pentru a câștiga o conștientizare însemnată asupra acestui sport renumit. Dacă vrei să aflii mai multe despre ultima ediție, citește aici mai multe detalii.

  • Handbal

Deși este adevărat că Franța nu și-a stabilit o echipă oficială de handbal, până în anul 1990, aceasta a reușit să obțină câteva victorii importante în câteva turnee. Aceste realizari includ câștigarea unor medalii de bronz în timpul Olimpiadei de vară din anul 1993, calificarea în finalele Campionatului Mondial din același an și clasarea pe locul 3 la olimpiadă din anul 2005. Handbalul este popular în școlile primare și secundare din această țară, iar echipa de handbal în sine continuă să câștige popularitate pe teritoriul său.

  • Atletism

Atletismul este unul dintre sporturile preferate la Jocurile Olimpice de Vară. Finala cursei de 100 de metri a fost urmărită cu foarte mare suspans de peste 1 miliard de oameni.

În altă ordine de idei, dacă plănuiești să participi în calitate de spectator la una dintre competițiile sportive din Franța, vezi aici rutele disponibile, dacă optezi pentru o călătorie cu autocarul.

Așadar, fiecare țară, în moduri diferite, pune accentul pe importanța practicării activităților sportive, deoarece acestea au beneficii multiple asupra dezvoltării organismului.

Sursă foto: shutterstock.com

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *