Să vină Sevilla. CFR Cluj, derby nul în Gruia cu Viitorul și feroviarii rămân lideri în Liga 1

CFR Cluj și Viitorul au încheiat la egalitate vineri seara, 14 februarie, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, scor 0-0 (0-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a 25-a a Ligii I.

Trupa lui Petrescu a început în forță partida, iar mijlocașul Mihai Bordeianu a trimis primul șut la poarta oaspeților, din cădere, mult peste poartă (5). Feroviarii au rămas in atac și au forțat, iar Djokovic a șutat în blocajul unui fundaș advers din interiorul marelui (13).

Dan Petrescu și-a respectat și in acest meci statutul de anti regula U21, făcânda prima schimbare după un sfert de oră, juniorul Andrei Dodi Joca a fost înlocuit de Omrani (15).

Ocazie rarisimă pentru CFR, Camora a centrat foarte bine în careu, Deac ar fi putut deschide scorul de ziua sa de naștere, însă reluarea sa cu capul a fost prinsă de Căbuz (26).

Prima faza fixă la poarta lui Arlauskis a venit în urma unui corner executat de Matei, fără niciun pericol pentru buturile campioanei (27).

Cea mai mare ocazie a Viitorului în prima parte a venit în minutul 30, „decarul” Gabi Iancu a izbit bara transversală cu un șut din marginea careului, iar câteva minute mai târziu, Ferreira Mosca a reluat cu capul plasat dintr-o lovitură liberă de la 30 metri, însă mingea a trecut puțin pe lângă buturile lui Arlauskis (37).

CFR a mai trecut pe lângă deschiderea scorului la reluarea lui Valentin Costache din cădere, care s-a scurs puțin pe lângă poarta lui Căbuz (43).

Prima repriză s-a încheiat nedecis, ultima fază a partidei le-a aparținut gazdelor. Deac a trimis o lovitură liberă înalt în careu, fără pericol la poarta Viitorului. Nici una dintre formații nu a reușit să spargă gheața în ciuda situațiilor create.

Prima ocazie notabilă a reprizei secunde a venit în minutul 46, la prima acțiune a meciului. Mosca a trimis plasat cu capul pe centrul porții în urma unei centrări de la 20 metri, dar Arlauskis a reținut fără probleme.

Omrani a fost faultat de Artean la 20 metri de poartă, dar Deac a executat slab lovitura liberă, direct în zid (61).

Petrescu a avut nevoie de suflu nou în echipă pentru ultimele 20 de minute, așa că l-a introdus de Păun în locul lui Bordeianu (67). Păun a centrat perfect în careu de pe stânga, dar Omrani nu a reușit să lovească mingea cu capul (78).

„Puștii” lui Hagi nu au mai contat în atac în ultimele 20 de minute și au apărat eroic egalul în fața ofensivei agresive a campioanei. CFR a forțat deschiderea scorului, s-a aruncat în atac pe toate fronturile, însă mingea parcă refuza să intre în plasă.

O altă ocazie mare de 1-0 pentru CFR i-a aparținut lui Costache, care a trimis putin pe lângă poarta lui Căbuz (85).

Meciul s-a încheiat nedecis, o remiză albă care mai adaugă un punct CFR-ului în fruntea Ligii I, acumulând 49 de puncte și s-a distanțându-se la șase puncte de următoarele clasate, CSU Craiova și FCSB.

Următorul joc oficial pentru CFR va avea loc joi, 20 februarie, de la ora 19:55, cu FC Sevilla, în prima manșă a „sferturilor” Europa League.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Camora, Boli, Vinicius, Burcă – Dokovic (Țucudean, min. 82), Hoban, Bordeianu (Păun, min. 67) – Costache, Deac, Joca Dodi (Omrani, min. 15)

Rezerve: Sandomierski, Cestor, Chipciu, Păun, Petrilă, Omrani, Țucudean

Antrenor: Dan Petrescu

FC Viitorul: Cabuz – Boboc, Mladen, Ghița, De Nooijer – Matei (Chițu, min. 86), Artean, Cr. Ganea (Dussaut, min. 86) – Iancu, Ferreira Mosca, G. Ganea (Iacob, min. 65)

Rezerve: Buzbuchi, Dussaut, Ciobanu, Iacob, M. Dulca, Chițu, Achim

Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru principal: Radu Petrescu

Asistenți: M. Grigoriu, M. Nicoară

Arbitru rezervă: H. Mladinovic

Obs. de joc: I. Bogdan

Obs. arbitri: Z. Szekely

Cartonașe galbene: // Artean (60), Iacob (68), Matei (86), Boboc (90)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *