Campionii de la CFR Cluj, așteptați de fani pe aeroport după ieșirea onorabilă din Europa League. „Suntem mândri de voi”

Campioana României, CFR Cluj, a avut parte de o primire călduroasă pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, la revenirea de la Sevilla, acolo unde a obținut un scor alb în fața titratei formații a „andaluzilor”, insuficient pentru a se califica în optimile Europea League.

Fanii clujeni le-au strigat elevilor lui Dan Petrescu „suntem mândri de voi”.

Scorul după primul tur a fost 1-1, iar în retur CFR a rezistat eroic în fața grupării spaniole, reușind chiar să înscrie un gol prin Adrian Păun (88), dar reușita sa a fost anulată de „centralul” din Letonia după ce a consultat VAR-ul.

Feroviarii clujeni au încheiat meciul cu un om în minus după eliminarea lui Mihai Bordeianu în prelungiri și a părăsit Europea League datorită golului înscris de Sevilla la Cluj.

Aventura europeană pentru CFR Cluj a însemnat în acest sezon 16 meciuri, din care 7 victorii, 4 egaluri și 5 înfrângeri.

Dintre formațiile eliminate de campioana României se numărî campioana din Kazahstan, FC AStana, campioana din Israel, Maccabi Tel Aviv și au obținut o victorie magistrală cu 4-3 în fața multiplei campioane a Scoției pe stadionul din Celtic Park.

În grupele Europa League, CFR a fost formația cu cel mai mic buget, dar a reușit să învingă formații titrate precum Lazio, Rennes și Celtic, adunând la final 12 puncte, un record pentru CFR și pentru România, puncte care au adus din nou Primăvara Europeană la Cluj.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *