Insucces clar pe teren propriu pentru U Cluj după o primă parte bună. Rebeca Necula s-a remarcat din nou în tricoul alb-negru

O nouă înfrângere pe teren propriu pentru echipa de handbal feminin CS U Cluj în cadrul etapei a 18-a din Liga Florilor MOL. Ardelencele au cedat acasă după o primă repriză bună în fața Dunării Brăila.

Mezina echipei, Rebeca Necula, a deschis scorul, dar Brăila a replicat cu trei goluri la rând și a preluat controlul jocului. Fosta vicecampioană a României a condus și cu 7-3, moment în care Alin Bondar a cerut timp de odihnă pentru a opri seria de goluri reușită de Dunărea.

Scurta pauză le-a fost folositoare „studentelor”, care au egalat la 7 în doar trei minute! Mai mult, Clujul a preluat conducerea la 10-9 (minutul 18, gol Necula), avans pe care l-au menținut pentru scurt timp. Oaspetele au reușit un parțial de 6-3 în ultima parte a reprizei și la pauză s-a intrat cu 15-14 pentru Dunărea Brăila.

Oaspetele au revenit mai tari de la cabine și au marcat gol după gol, profitând de apărarea moale a clujencelor. Diferența pe tabelă a crescut treptat, prestația ofensivă a Brăilei fiind dublată de o apărare foarte bună și de paradele portarilor Dobre și Șerban. Astfel trupa vizitatoare a condus la 10 goluri (29-19) cu nouă minute înainte de final. Tânăra de 16 ani Rebeca Necula a marcat 4 din ultimele 5 goluri ale Universității, pentru a reduce puțin din diferență.

Brăila s-a impus într-un final cu 33-25 și se clasează pe locul cinci, în timp ce U Cluj rămâne pe loc de baraj, 12, cu două puncte peste Slobozia, aflată pe singura poziție care retrogradează direct.

„Studentele” au fost susținute pe toată durata partidei de o parte a Peluzei Șepcile Roșii, condusă de RJ.

Rebeca Necula cu 10 goluri din 12 aruncări a fost cea mai bună marcatoare din tabăra Clujului, urmată de Florina Chintoan (5), Miruna Pica (3), Cristina Boian (2), Alexandra Dindiligan (2), Patricia Moraru (2) și Corina Cordoș (1).

Din tabăra vizitatoarelor și-au trecut numele pe lista marcatoarelor Bianca Tiron (12 goluri), Alina Czeczi (6), Aneta Udriștioiu (6), Elena Dache (4), Claudia Constantinescu (2), Cătălina Preda (1) și Marina Dmitrovic (1).

În primul weekend din luna martie, U Cluj-Napoca se deplasează la Slatina, formație cu care s-a luptat anul trecut pentru evitarea retrogradării.

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *