Final de campanie europeană pentru U-BT Cluj-Napoca. „Studenții” cedează în Germania în urma sfertului al treilea dezastruos

U-BT Cluj-Napoca a părăsit FIBA Europe Cup în faza sferturilor după ce a pierdut cu 100-87 pe terenul lui medi Bayreuth. Clujenii au terminat sfertul al treilea cu 36 de puncte primite!

Valoarea apropiată dintre cele doua loturi s-a văzut de la început, presiunea calificării în semifinale simțindu-se în evoluția scorului. Atât nemții, cât și Clujul s-au aflat la conducerea jocului în primul sfert, U-BT fiind în stare să se distanțeze inițial la 15-22. Amfitrionii au revenit însă și au terminat la o singură posesie în spatele „studenților” primele 10 minute, scor 20-22.

Sfertul al doilea a fost la fel de echilibrat, cu cele două combatante aflându-se pe rând la conducerea jocului, dar din nou U-BT a terminat mai bine, și a intrat la pauză mare cu avantaj, 46-48, după ce a fost condusă în trei rânduri la 3 puncte diferență.

LJ Peak s-a remarcat după 20 de minute, cu 16 puncte și 5 recuperări, dar și 5/5 la nivelul aruncărilor.

Medi Bayreuth a început perfect primele minute de după pauză, cu un „run” de 10-0, și a stabilit cea mai mare diferență de până atunci a meciului, 56-48.

Ofensiva nemților a dat randament mai bun în sfertul al treilea și Bayreuth a fost capabilă să își formeze un avantaj de peste 10 punte, 66-55, în urma unei triple venite de la mare distanță. Băieții lui Silvășan nu s-au regăsit deloc în aceste 10 minute, pe care le-au pierdut clar (36-20) și la scorul de 82-68 nemții aveau soarta calificării în cele mai bune patru echipe din FIBA Europe Cup în propriile mâini.

Kerron Johnson și compania s-au bătut de la începutul actului decisiv pentru revenirea în meci și cu un parțial de 7-0 au ajuns la o distanță abordabilă, 82-75, gazdele fiind nevoite să ia un timp de ohihnă. James Woodard a punctat mai apoi de la distanță, 85-75 și germanii erau cu un pas în semifinale cu 5 minute rămase din această dublă.

Finalul meciului a fost la discreția lui Bayreuth, din tabăra cărora s-au transformat o serie de aruncări libere pentru 100-87. Înfrângerea la 13 puncte înseamnă finalul campaniei europene pentru U-BT, pentru care de acum rămâne doar lupta din campionatul intern, pentru principalul obiectiv al sezonului, titlul.

Nemții s-au impus în cele din urmă cu 182-170 la general și vor întâlni Pinar Karsiyaka în semifinalele FIBA Europe Cup.

LJ Peak a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 23 de puncte și 10 recuperări, fiind urmat din tabăra lui U-BT de Kerron Johnson (17 puncte, 4 recuperări), Patrick Richard (13 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive) și Donatas Tarolis (13 puncte, 2 recuperări, un capac).

Pentru medi Bayreuth au ieșit în evidență James Woodard, Nate Linhart și Andreas Seiferth cu câte 15 puncte, Bastian Doreth (14 puncte, 3/4 din afara semicercului) și Evan Bruinsma (11 puncte, 3 recuperări, 2 capace).

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *