Medaliat cu aur anul trecut la Balcaniada de la Istanbul, atletul de 19 ani, Gabriel Voicu, se pregătește pentru Olimpiada din 2024

Nu îi stă nimeni în cale la cursele de 400 și 800 de metri! Medaliat cu aur de la Balcaniada de la Istanbul, de luna trecută, atletul de 19 ani se pregatește să ajungă la Olimpiada din 2024.

La 5 ani a început să joace fotbal, iar de atletism s-a apucat la 13. Timp de un an, a practicat ambele sporturi. Ar fi putut să devină celebru la fotbal, dar a preferat să se axeze pe atletism, sportul la care ia medalie după medalie.

Fotbal și atletism în același timp

„Înainte de atletism am practicat fotbalul de la vârsta de 5 ani până la 14, după care am decis că un sport individual m-ar ajuta mult mai mult. Era destul de solicitatant antrenamente și la fotbal și la atletism. Am câștigat numeroase medalii la Campionatele Naționale la 400 și 800 metri, de cele mai multe ori campion național” – Cristian Gabriel Voicu, multiplu campion național la 400 și 800 metri.

A pierdut șirul medaliilor de aur

Pentru Voicu, participarea la Balcaniadă, unde se clasează de fiecare data, pe primul loc, a devenit ca o joacă.

„La Campionatele Balcanice în fiecare an am luat medalia de aur” – Cristian Gabriel Voicu, multiplu campion național la 400 și 800 metri.

2020, un an greu

Atletul recunoște că anul acesta este unul dificil pentru el, atât pe plan sportiv cât și școlar. Voicu se pregătește pentru bacalaureat și pentru concursurile interne și internaționale la care va participa. La școală este elev în clasa a douăsprezecea, iar peste 4 ani vrea să fie la Olimpiadă.

„Este un program destul de încărcat cu școala, antrenamente, învățat pentru bacalaureat, dar mă descurc destul de bine. În 2024 vreau să fiu la Olimpiadă” – Cristian Gabriel Voicu, multiplu campion național la 400 și 800 metri.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *