El e Hercule de România!

Rareș Toader, campionul național de sală la aruncarea greutății, ridică zilnic bolovani de 50 de kilograme pentru a nu-și ieși din formă în perioada de izolare.

Pandemia de Coronavirus care a lovit întreaga planetă i-a dat toate planurile peste cap lui Rareș Toader, atletul de la greutate, care mai are doar 30 de centimetri să atingă baremul de calificare la Olimpiada de la Tokyo din 2021.

Baremul olimpic la aruncarea greutății la băieți este 21,10 metri și merg în competiție cei mai bine clasați 32 de sportivi din lume.

„Sunt în grafic, sunt în primii 20, voi fi la Tokyo anul viitor! Îmi pare rău doar ca această nebunie a întors totul pe dos. Sper să se termine cât mai repede și să revenim cu toții la activităție noastre” – Rareș Andrei Toader, campion național de sală la greutate, medaliat cu argint la Jocuri Olimpice de Tineret de la Nanjing.

Ridică bolovani de 50 de kilograme

Rareș nu se plictisește în perioada de izolare. E acasă la Căciulata,  unde se antrenează zilnic! Are un program strict, din care nu lipsește ridicatul bolovanilor de 50 de kilograme.

„Sunt de câteva săptămâni acasă la Căciulata, unde nu am timp să mă plictisesc. Mi-am amenajat în curtea casei tot felul de aparate care să mă ajute să fiu în formă când se termină pandemia. Voi să stați acasă si sa aveți grijă de familiile voastre„, a declarat Toader.

Pentru Rareș, în cazul în care se va califica, Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 ar fi primele din cariera sa la care ar participa. 

Sportivul și-a realizat baremul și pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016, pe care a ratat-o din cauză că a fost depistat pozitiv la un control antidoping. 

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *