Sorți favorabili pentru Potaissa Turda în primul tur al EHF European League

Tragerea la sorți pentru tururile preliminare din EHF European League au avut loc marți (28 iulie), la Viena. Trei echipe românești au fost implicate în această acțiune, două la masculin (Potaissa Turda și HC Dobrogea Sud Constanța) și una la feminin (Dunărea Brăila).

Potaissa Turda a fost plasată în prima urnă valorică, evitând astfel adversari din Macedonia, Belarus sau Rusia. Sorții au scos-o în calea „magnificilor” pe HRK Gorica (Croația), echipă aflată la a doua prezență în cupele europene.

Manșa tur va avea loc la Turda pe 29 sau 30 august, în vreme ce returul se va disputa în Croația, o săptămână mai târziu.

Cealaltă echipă românească angrenată în turul întâi al EHF European League, Dobrogea Sud Constanța, va juca împotriva rușilor de la HC Victor, cu primul joc pe teren propriu.

În ceea ce privește tabloul feminin, Dunărea Brăila a fost extrasă să joace împotriva celor de la Tertnes Bergen (Norvegia), de asemenea cu primul meci pe teren propriu.

Cine este HRK Gorica?

Cu o tradiție ce se întinde pe mai bine de 60 de ani, începută sub denumirea de RK Radnik, formația din Velika Gorica a evoluat în mare parte în ligile inferioare.

Primul sezon în divizia națională (2004/2005) le-a adus o clasare pe locul 11, dar și medalia de bronz în Cupa Croației. Sezonul 2010/2011 a adus un loc 6, cea mai bună clasare de până atunci, chiar la revenirea din liga secundă.

Cu Hrvoje Pekera pe bancă, Gorica a reușit performanța de a se clasa pe locul al patrulea în campionat (2016/2017), având astfel dreptul de a participa în Cupa EHF. Singurele două partide din cupele europene au adus un egal, 21-21, și o înfrângere, 22-25, cu Polva Serviti (Estonia), în sezonul 2017/2018.

În campionatul precedent, HRK Gorica a terminat sezonul regulat pe prima poziție, competiția fiind întreruptă înaintea începerii fazei play-off.

Foto: ActionFoto (Mircea Roșca)

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *