Încă un an în „județeană”! Someșul Dej ratează promovarea în „C” după eșecul cu CA Oradea

Someșul Dej a ratat promovarea în Liga a III-a după ce a cedat cu 1-2 (1-0) în fața celor de la CA Oradea. Bihorenii au întors soarta partidei în ultimele 20 de minute, golul victoriei fiind reușit de un puști de 18 ani, de la 35 de metri!

Miza partidei și-a spus cuvântul în primele minute ale jocului, nici Dejul, dar nici CAO nu au dorit să riște în ceea ce reprezentau cele 90 de minute decisive pentru promovarea în Liga 3. Orădenii au semnat prima ocazie a partidei, dar portarul Sabo nu a fost întrebuințat de un șut venit din afara careului (6).

Replica a venit cinci minute mai târziu, pe contraatac, dar Bogdan Paul a ratat complet „voleul”, în ceea ce părea o fază promițătoare. Ocaziile au continuat mai apoi tot de partea lui CAO, care putea deschide scorul în minutul 21, după ce traiectoria balonului a fost calculată greșit de fundașii Someșului, portarul Sabo fiind pe fază pentru a-l putea bloca pe Costea, înainte ca mijlocașul ofensiv să șuteze periculos.

Cu puțin timp înaintea intrării la cabine, dejenii au beneficiat de o lovitură liberă dintr-o poziție periculoasă, de la circa 25 de metri, Sergiu Costin asumându-și executarea fazei fixe. Fostul fundaș al Oțelului Galați a șutat cu sânge rece, în plasa laterală a porții apărate de Ghețe, pentru 1-0, scor la care Someșul Dej urca în eșalonul superior.

Repriză mai modestă și fragmentată des, dar cu Oradea mai proaspătă fizic

Revenirea de la cabine a găsit formația alb-verde în atac, în încercarea golului egalizator, prima oportunitate venind în minutul 51, dar șutul lui Iacob a fost trimis direct în fundașii dejeni, după ce pătrunsese ușor în careu în momentele premergătoare finalizării.

Sergiu Costin putea majora diferența și s-o trimită în mare proporție pe Someșul în „C”, dar lovitura de cap a fundașului a lovit doar bara porții în urma unei lovituri de la colț (55).

Reprezentanta județului Cluj a început să conteze tot mai puțin în atac după acest eveniment, fotbaliștii pregătiți de Gică Barbu căzând fizic în a doua parte a reprizei. Egalarea a venit cu 20 de minute înainte de final, prin Hosu, care a trimis elegant pe lângă Sabo, balonul fiind deviat în poartă după ce a lovit bara.

Cu doar un gol necesar pentru a spera în continuare la promovare, Oradea s-a aruncat în atac și a început să preseze tot mai mult. După o aruncare de la margine, mingea a ajuns la Patrick Blăgea (85), tânărul de 18 ani al bihorenilor, intrat în repriza a doua, șutând fără ezitare de la peste 30 de metri. Balonul a lovit transversala porții apărate de Sabo de două ori înainte să intre în poartă, pentru 2-1, după larga greșeală a goalkeeper-ului clujean.

Nici la 2-1 CAO nu s-a retras să apere rezultatul, ci a avut ocazii rarisime de a majora diferența, prin Iacob (88) și Hosu, în prelungiri. S-a terminat cu victoria bihorenilor, care au început o horă a bucuriei la final, în timp ce o parte din fotbaliștii Dejului erau prăbușiți pe gazon.

În urma turneului de promovare de la Zalău, CSM Satu Mare a terminat pe primul loc, cu 4 puncte, promovând în Liga a III-a, urmată de CA Oradea (3 puncte) și Someșul Dej (1 punct).

Someșul Dej – CA Oradea 1-2 (1-0)

Someșul: Sabo – Plăian, Toma, Costin, Budăcan – Trif – Rus, Dobrea, Hetea, Bogdan – Colța. Antrenor: Gheorghe Barbu

CAO: Ghețe – Jurcă, Panti, Stan, Copil – Haș, Letan – Iacob, Lezeu, Costea – Hosu. Antrenor: Florin Farcaș

Arbitru: Florin Andrei (Tg. Mureș), asistenți: Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Ferenc Tunyogi (Zalău)

Au marcat: Sergiu Costin (39) / Marius Hosu (71) și Patrick Blăgea (85)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *