„Eternul” Dorin Goga! Victorie „scurtă” pentru Universitatea la Bacău, după un meci în care l-a pierdut pe Tamaș

Universitatea Cluj s-a impus în primul joc din această ediție a ligii secunde, cu 1-0 (0-0), unicul gol fiind marcat de Dorin Goga, intrat pe parcursul reprizei secunde. Studenții l-au pierdut însă pe Gabi Tamaș în ultimele minute, din cauza unei accidentări.

Cu o formulă de start schimbată în foarte mari proporții, rămânând în cei „11” doar Gavra, Inacio, Mureșan și Neciu, „U” a pus de la început stăpânire pe posesie, făcându-și clare intențiile de a ataca pe terenului lui Aerostar.

Prima fază notabilă vine în minutul 15 al partidei, cu Inacio Miguel reușind să se debaraseze de doi fundași băcăuani, înainte de a centra în careul mic, de unde Idan Golan nu a nimerit ținta. Portughezul aflat la construcția fazei avea să fie și cel mai activ om al studenților în prima repriză, fără multe realizări însă din bandă.

Abia după a doua pauză de hidratare elevii lui Falub s-au apropiat din nou de marginea careului băcăuan. Ocazia îi aparține lui Alexandru Negrean (33), care trimite un șut sănătos, puțin deaspura porții lui Anca-Trip, portarul gazdelor fiind nevoit să se întindă serios.

Pe finalul reprizei, tinerii din atacul trupei lui Cristian Lupuț încep să se arate în meci, dar sunt ușor opriți de fundașii centrali ai Universității, Tamaș și Andrei Mureșan, aceștia dominând fizic duelul cu jucătorii lui Aerostar.

Revenirea de la cabine a adus primele faze pe cadrul porții, după 45 de minute modeste de joc, pe lângă schimbarea sistemului de joc pentru „U”, care a trecut la o așezare cu 4 fundași. Bacăul a atacat mai periculos, Muțiu fiind pus la încercare prin trei faze, dintre care șutul lui Chirilă (50) de la 20 de metri, cel mai periculos.

Goga. Dorin Goga!

Încet-încet, studenții au pus presiune pe defensiva gazdelor, iar acest lucru și-a văzut roadele în minutul 60. Negrean l-a angajat pe Inacio Miguel în careul advers, acesta a întors cu capul pentru Goga, care a driblat doi adversari și l-a executat elegant pe portarul Anca-Trip. 1-0 pentru clujeni, iar Goga înscrie din nou după 1 martie 2020 (2-2 cu Gloria Buzău).

Trei minute mai târziu scorul se putea majora, dar Gavra nu l-a putut învinge pe portarul gazdelor din apropiere, după un luft spectaculos din partea lui Alecsandru, înainte ca balonul să ajungă la vârful de atac al Universității.

O problemă serioasă a apărut pentru Goga și compania, iar aceasta nu a reprezentat-o vreo ocazie mare de gol a Bacăului. Gabriel Tamaș a fost nevoit să iasă din joc în urma unei accidentări cu 10 minute înainte de final, pentru stoperul clujenilor fiind chemată ambulanța pentru a fi dus la spital în vederea unor controale amănunțite.

Minutele de final puteau aduce egalarea gazdelor, în minutul 90+6, când Cătălin Vraciu a trimis în bara porții lui Muțiu. Cu câteva secunde înainte, Novac și nou intratul Ionuț Ilieș au avut șansa să facă 2-0 pentru „U”

U Cluj s-a impus la Bacău fără să strălucească, cu un gol marcat de Goga după o serie de bâlbâieli în defensiva Aerostarului. În etapa a doua, băieții lui Falub vor debuta în acest sezon pe Cluj Arena, urmând să primescă vizita lui ASU Poli Timișoara (luni, ora 18:30).

Aerostar Bacău – Universitatea Cluj 0-1 (0-0) / Gol: Dorin Goga (’60)

Bacău (4-2-3-1): Anca Trip – Corban (Alecsandru ’36), Yabre, Bobaru, Mureșan – Chirilă, Chelaru – Otelița (Ardei ’61), Gavrilă (Moisi ’75), Ilie – Vraciu (Manole ’75). Antrenor: Cristian Lupuț

U (5-4-1): Muțiu – Tamaș (Telcean ’80), Luchin, Mureșan – Neciu (Taub ’46), Mâneran (Ilieș ’84), Novac, Inacio – Golan (Goga ’46), Gavra (Ștefănescu ’71), Negrean. Antrenor: Adrian Falub

Arbitru: Bogdan Dumitrache (București) / asistenți: Daniel Vlase și Alexandru Vișan (ambii din Galați)

Foto: fcucluj.ro

Bucsi Krisztian

Learn More →

6 thoughts on “„Eternul” Dorin Goga! Victorie „scurtă” pentru Universitatea la Bacău, după un meci în care l-a pierdut pe Tamaș

  1. Kappa august 31, 2020 at 8:22 pm

    Voi cand scrieti va inspirati de la Liga2prosport.ro si Transilvania Reporter? Aveti titluri aproape identice („eternul”, ”scurta” sunt cuvinte care se regasesc atat la ei, cat si la voi). Rusinos.

    Răspunde
    1. sportulclujean august 31, 2020 at 9:16 pm

      Nu se inspiră nimeni de pe site-urile concurente, nu ne interesează ce scriu alții. Noi am publicat primii, înaintea Transilvania Reporter. Așții se inspiră de la noi.

      Mulțumim

      Vasile Manu

      Răspunde
  2. Kappa august 31, 2020 at 8:28 pm

    Iar Universitatea nu a jucat 3-4-3, domnule „reporter”! A jucat 5-4-1 (numai Falub putea sa aleaga acest sistem, impotriva unei nou-promovate, dar asta este o alta poveste). Domnul Farcas nu verifica ineptiile pe care le scriu colegii sai? Este strigator la cer! Ati gresit si asezarea jucatorilor, in sistemul eronat scris de dvs. Nu va spun asezarea corecta, aveti tot timpul din lume sa va inspirati de pe alte site-uri.

    Răspunde
    1. sportulclujean august 31, 2020 at 9:18 pm

      Nu știm cine sunteți și ce expertiză aveți dvs., așa că o să ne abținem de la alte comentarii.

      Citiți celelalte site-uri și nu mai intrați la noi. Dacă nu vă place, nu mai citiți, nu vă ținem cu forța. Mulțumim. O seară plăcută

      Vasile Manu

      Răspunde
  3. Kappa august 31, 2020 at 11:22 pm

    @ Vasile Manu: domnule, da-mi voie sa iti bat obrazul. Nu asa raspunde un jurnalist unui utilizator care a criticat constructiv! Dar va inteleg, sunteti tanar si necizelat. Chiar nu e vina cititorilor ca voi v-ati uitat la un alt meci si habar nu aveti cum a stat „U” in teren, iar cand va atrage cineva atentia reactionati cum reactionati, in loc sa corectati. Cu parere de rau va spun ca sunteti niste diletanti si ati pierdut un cititor, mai mult din vina dvs, domnule Manu, decat a erorilor de pe site.

    P.S: nu ma astept sa imi publicati mesajul.

    Răspunde
    1. sportulclujean septembrie 1, 2020 at 4:31 pm

      Nu are rost să ne certăm inutil dintr-un nimic. 🙂 E dreptul fiecăruia să creadă ce dorește. E clar că dvs. nu vă place ceea ce scriem noi, așa că nu are rost să încercăm să vă convingem să rămâneți.

      Puteți merge să citiți la ceilalți colegi din media, dacă considerați că ei scriu mai bine.

      V-am raspuns cat se poate de civilizat si nu v-am jignit.

      Și da, aveți dreptate, tactica a fost 5-4-1, eu personal nu am văzut meciul dar un coleg mai tânăr a scris cronica și probabil din greșeală a omis asta.

      Am corectat așezarea tactică.

      Vă mulțumim că ne-ați citit până acum. O zi frumoasă

      Vasile Manu

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *