Dan Petrescu (antrenor CFR Cluj): „Avem nevoie de 2-3 jucători de valoare care să schimbe puțin fața echipei”

CFR Cluj a remizat luni seara, scor 0-0 pe teren propriu cu Chindia Târgoviște. A fost al doilea rezultat de egalitate din actuala stagiune pentru „feroviari”.

La finalul jocului, Dan Petrescu s-a arătat puțin deranjat de scorul final, în special din cauza evoluției propriilor jucători:

Toată lumea care lucrează cu mine știe că la un rezultat de 0-0 nu mă supăr. Dar la un joc ca și acesta, în care adversarii au avut cele mai mari ocazii, mă deranjează. Clar că a fost și greșeala mea că am schimbat toată echipa, dar mi se pare că am făcut ceva normal ținând cont de vârsta jucătorilor care au fost odihniți și care au revenit în țară vineri dimineața după un meci cu încărcătură maximă pe teren sintetic în Suedia.

Petrescu a punctat din nou faptul că ar avea nevoie de întăriri pentru lotul actual:

Avem un lot valoros și mereu am spus că avem nevoie de 2-3 jucători de valoare, care să schimbe puțin fața echipei, dar din păcate nu am reușit să îi luăm. Sper să ne calificăm în grupele Europa League și poate atunci vom face una-două achiziții care să ne ajute echipa.

Tehnicianul crede că două aspecte au dus la acest rezultat de egalitate, pasa finală și lipsa meciurilor pentru mulți dintre jucătorii titularizați cu Chindia:

Pasa finală a lipsit pentru că nu au meciuri în picioare, foarte simplu. E greu dacă nu ai meciuri în picioare, iar asta s-a văzut mai ales la Manea, care a suferit, Ciobotariu, care nu a jucat de mult timp. Nu le-a fost ușor după atât timp. Cestor a jucat pe o poziție mai puțin obișnuită, de fundaș stânga. La Pereira s-a văzut că a mai jucat, el a făcut puțin diferența, iar în atac mă așteptam mai mult de la Debeljuh, Chipciu și Omrani, care a intrat foarte rău.

Întrebat dacă s-a simțit lipsa lui Vinicius, antrenorul a răspuns prompt:

Nu e bine să ne bazăm numai pe Vinicius. Dacă facem asta, nu o să mai câștigăm vreun meci. Ar fi culmea să ne plângem acum că nu a jucat Vinicius, trebuie să jucăm și fără el, de aceea suntem jucători la CFR Cluj, să facem diferența. Dacă nu, ce facem, îl așteptăm pe Vinicius?

Următorul meci al campioanei României va avea loc joi, 1 octombrie, în play-off-ul Europa League, cu formația finlandeză KuPS Kuopio.

Foto: captură de ecran Facebook CFR Cluj

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *