Focus pe campionat și cupă. Potaissa Turda părăsește EHF European League

După un joc din manșa tur spectaculos pentru spectatorul neutru, cu foarte multe goluri, Potaissa mergea în Franța cu un singur țel, să câștige. Fenix Toulouse s-a dovedit mai puternică însă în dublă manșă și a câștigat marți seara, 31-27.

Încă din debut francezii au pus stăpânire pe joc și și-au format rapid un avantaj liniștitor, 4-0. În doar trei minute însă turdenii au egalat, 4-4, prin Marius Szoke.

A fost singura oportunitate pe tot restul partidei de a ține aproape, Toulouse ducându-se din nou constant la trei lungimi. Șocul pentru „magnifici” a venit la finalul primei reprize, când Ilic și Jakobsen au făcut 17-12, diferența maximă în cele 30 de minute.

Ultima repriză care conta pentru calificarea în grupele EHF European League a fost la discreția totală a trupei din Hexagon, cea care și-a menținut fără probleme avansul pe tabelă. Mai mult decât atât, au existat pasaje din meci în care Toulouse s-a dus chiar la șapte lungimi (29-22, 30-23 sau 31-24), diferența maximă fiind înregistrată la 31-23 (gol Borzas, min. 54).

Potaissa Turda își încheie astfel aventura în cupele europene, chiar înaintea grupelor, după 27-31 în Franța, și se poate lupta pentru două trofee interne, cupa și titlul național.

FENIX Toulouse – Potaissa Turda 31-27 (17-12) / 66-62 la general pentru Toulouse

Toulouse: Lettens, Oliveira de Almeida – portari; Ilic 9 goluri, Abdi (6), Chelle (4), Steins (4), Kempf (3), Jakobsen (1), Borzas (1), Soudry (1), Martins Vieira (1), Ben Halima (1). Antrenor: Philippe Gardent

Potaissa: Șelaru – portar; Ghiță 7 goluri, Thalmaier (4), Szoke (4), Cîntec (3), Talas (3), Pințoiu (2), Pavel (2), Pop (1), Ghivil (1). Antrenor: Horațiu Gal

Au arbitrat Javier Alvarez Mata și Yon Bustamante Lopez (Spania), observator EHF a fost Jean-Philippe Dubedout.

Foto: EHF European League

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *