U-BT va juca în finala mică a Memorialului „Elemer Tordai”. Clujenii cedează în repriza de prelungiri cu Voluntariul

Clujenii au cedat la capătul unui meci care a necesitat o repriză de prelungiri, după 83-83 la finalul celor patru sferturi. Băieții lui Silvășan joacă joi (8 octombrie) în finala mică a turneului.

Echilibrul a fost nota sub care s-a jucat încă din startul meciului, jocul disputându-se conform regulilor impuse în Cupa României. Întărită puternic pe toate compartimentele, CSO Voluntari a terminat primul sfert în avantaj, 21-20.

„Studenții” au debutat în forță pentru următoarele 10 minute, cu un parțial de 12-3. Ilfovenii nu s-au lăsat însă, menținând o distanță acceptabilă, iar U-BT a intrat la cabine cu avantaj de două posesii, scor 42-38.

Inițiativa le-a aparținut tot clujenilor în debutul sfertului al treilea, când au reușit să se desprindă la 7 puncte, la jumătatea sfertului. Intensitatea meciului a rămas la cote bune, iar U-BT a intrat în sfertul al patrulea cu 62-57.

Trupa de lângă București a restabilit egalitatea până la mijlocul sfertului, cu un three-point-play reușit de Vlad Moldoveanu, fost component al ardelenilor. Din acel moment, băieții din sud au preluat conducerea (73-71) și păreau să aibă soarta meciului sub control.

Șomăcescu și Richard salvează pentru moment Clujul de la înfrângere

Finalul sfertului a fost spectaculos pentru spectatori, cu Voluntariul conducând (79-77). Hickey a dus-o pe trupa lui Sașa Ocokoljic la două posesii, printr-o pătrundere finalizată cu succes, fază urmată de o triplă precisă din partea tânărului Tudor Șomăcescu.

Moldoveanu a ajuns la linia liberelor pentru a face 83-80, iar cu 4,5 secunde rămase clujenii atacau pentru egalare. Patrick Richard a aruncat din afara semicercului și a punctat pe sirenă, 83-83.

Repriza de prelungiri în schimb a fost la discreția totală a Voluntariului, care s-a impus în cele din urmă cu 92-85, scor ce îi asigură prezența în finala turneului memorial de la Sibiu.

Vlad Moldoveanu a fost cel mai eficient de pe parchet cu 26 de puncte și 5 recuperări, urmat de Anthony Hickey (21 de puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive) respectiv Zarko Djuric (14 puncte și 6 recuperări).

Duo-ul american format din Partick Richard și Justin Edwards a fost principala armă ofensivă a Clujului. Richard a marcat 20 de puncte, iar Edwards a terminat în double-double, 17 puncte și 11 recuperări. De asemenea, Andrija Stipanovic a contribuit cu 18 puncte.

Finalele de joi, 8 octombrie, programează următoarele partide: U-BT Cluj-Napoca – CSU Sibiu (ora 17) și CSO Voluntari – Dinamo Știința București (ora 19.30).

Foto: u-bt.ro

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *