„U” Cluj începe cu victorie turneul Cupei României la baschet feminin

Desfășurată sub formă de turneu, la București, Cupa României la baschet feminin a fost începută cu dreptul de Universitatea Cluj-Napoca. Studentele au revenit pe parchet după mai bine de 6 luni cu un succes împotriva FCC Baschet Arad.

FCC Baschet Arad: Hadzovic – Fodor – Armanu – Ardelean – Karakasevic

„U” Cluj-Napoca: Fleșer – Beaudoin Polacek – Uiuiu – Timbilla – Campbell

Arădencele au marcat primele trei puncte ale partidei, replica venind prin Campbell, cu doar o aruncare liberă transformată din două. Aradul s-a dus apoi la două posesii, 5-1, dar avantajul a durat puțin, Clujul reușind un „run” de 11-2.

Cu tabela de partea sa, Universitatea a terminat tare primul sfert, pe care și l-a adjudecat cu 11-17.

Debutul următoarelor 10 minute a fost oarecum asemănător cu ce s-a întâmpat în primul sfert, astfel că Aradul a egalat la 21 și chiar a preluat conducerea cu 25-21.

Ultimele patru minute rămase din prima repriză au fost echilibrate, cu niciuna dintre formații neputând să se distanțeze la mai mult de o posesie, dar „U” a intrat în avantaj minim la cabine, 30-32.

Aruncări mai precise pentru clujence, dar adversarele domină lupta sub panou

Prima repriză a adus statistici mai bune de partea Clujului, cu 43% la nivelul aruncărilor și 37% din afara semicercului, în timp ce adversarele au avut sub 35% la ambele capitole. În schimb, arădencele au fost mai bune sub panou, cu 27-19 în raportul mingilor recuperate.

Cădere parțială în al treilea sfert

Avantajul Clujului s-a irosit rapid, iar FCC Baschet Arad a preluat conducerea din nou, 38-36, printr-un lay-up reușit de Hadzovic. Mai mult, Marta Fodor și colegele sale și-au format un avans de opt puncte, 44-36, cu puțin peste trei minute rămase din sfert.

Ca și în precedentele 10 minute, studentele au forțat pe final, reducând diferența la un singur punct, 49-48, în ciuda celui de-al doilea sfert consecutiv adjudecat de arădence.

Echilibrul s-a rupt în ultimele 10 minute

Ceea ce ar fi părut un duel dus la limită până în momentul ultimei sirene, s-a dovedit a fi un final fără emoții pentru clujence, care au preluat șefia partidei la 51-53.

Punctele au venit tot de partea elevelor lui Ioannis Koukos  și s-au făcut trei posesii, 53-62, pentru ca sfârșitul meciului să aducă o diferență mai clară decât a arătat-o jocul, scor 55-68.

Rashida Timbilla a fost principala marcatoare a partidei, cu 19 puncte și 9 recuperări, urmată de colegele Korine Campbell (12 puncte, 10 recuperări) și Ashley Beaudoin Polacek (12 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive). Din tabăra Aradului s-au remarcat Brankica Hadzovic (13 puncte, 10 pase decisive, 9 recuperări), Angela Beadle (12 puncte, 3 recuperări) și Marta Fodor (10 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive).

Urmează al doilea duel din Cupă, marți (3 noiembrie), de la ora 18.30, tot la București (Arena de Baschet), cu CS Țara Bârsei 2011 Brașov.

Foto: arhivă sportulclujean.ro

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *