Campioana României eliminată din Cupă după un gol de senzație

CFR Cluj continuă să sufere și în Cupa României, unde Iașiul reușește să producă surpriza învingând Campioana României.

Într-o partidă cu moldovenii gazde în Gruia, jocul ambelor formații a fost unul anemic pe tot parcursul primei reprize. La echipa antrenată de Dan Petrescu și-au făcut prezența jucători ce nu sunt obișnuiți cu primul 11, astfel șansele notabile la poarta ieșenilor au fost aproape inexistente. Singurele faze importante ale „feroviarilor”, au aparținut lui Carnat, care a trimiș periculos din careu paralel cu poarta(min 31) și lui Costache care a trimis singurul șut pe poartă din prima repriză. De cealaltă parte, elevii lui Daniel Pancu s-au mulțumit să se apere în propriul careu, iar în rarele momente au încercat ieșiri pe contraatac, anihilate aproape de fiecare dată de „vișinii” la linia de 25 metri.

Al doilea mitan, a început mult mai animat decât prima parte, ambele formații fiind ceva mai active în joc. Clujenii au avut o șansă prin Chipciu, a cărui șut din lovitură liberă de la 20 de metri a trecut puțin pe lângă poarta lui Bosz (min 59). Schimbările echipei din Copou își fac simțită prezența, iar la niciun minut după intrare, Chacana scoate o faza fixă importantă. În urma unei devieri mingea ajunge la Calcan, iar șutul necruțător al fostului jucător de la Viitorul Constanța plasat aproape de vinclu îl învinge pe Sandomierski 1-0 (min 63). „Feroviarii” simt pericolul unei înfrângeri, iar noul intrat Păun are o șansă importantă de a marca un gol de senzație după o torpilă în bară de la aproximativ 25 de metri(min 76). Dezinvoltura de după gol se simte în jocul alb-albaștrilor, iar Calcan prinde un șut din lateral, care îi pune probleme lui Sandomierski, balonul fiind prins în doi timpi(min 84).

Până la final elevii lui Dan Petrescu au presat puternic gruparea moldavă, care a reușit să câștige la limită 1-0, iar gestul frumos de a face deplasarea în Gruia pentru acest meci a fost recompensat cu o victorie.

În urma acestui joc, „feroviarii” suferă a treia înfrângere consecutivă în toate competițiile, iar o statistică arată că ardelenii nu au reușit să se impună în niciun meci cu Sandomierski între buturi.

Echipe de start:

Poli Iași: Bosz – Onea, Baxevanos, Angiulli, Bușu – Cristea( Popadiuc min 45), De Iriondo, Passaglia – Platini(Zajmovici min 60), Vanzo(Chacana), Calcan(Cabral min 93)
Rezerve: Axinte, Cabral,Mensah, Tălmaciu,Stan, Chacana, Zajmovic, Acka, Popadiuc

CFR Cluj: Sandomierski – Manea(Susic min 45), Zunic, Ciobotariu, Latovlevici – Chipciu(Rondon min 67), Soares, Aurelio(Debeljuh min 72) – Carnat, Vojtus(Haiduc min 86), Costache(Păun min 67)
Rezerve: Bălgrădean, Burcă Susic, Gadea, Haiduc, Păun, Dodi, Rondon, Debeljuh

Cartonașe galbene: Chipciu, Soares/Angiulli, Onea

Foto: Emi Turbuc

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *