OPINIE – Să avem încredere în „U”, până la capăt!

Universitatea Cluj a suferit o nouă dezamăgire astăzi într-un meci oficial, provocată de trei factori, jocul extrem de modest al echipei, fără niciun șut pe spațiul porții, o evoluție mult sub așteptări, terenul dificil și greșeala impardonabilă a brigăzii de arbitri care a văzut un penalty inexistent pentru Comuna Recea.

Nu are rost să găsim scuze acum și să căutăm vinovați cu două etape înainte de finalul sezonului regulat, faptu-i consumat, meciul jucat, înfrângerea e înfrângere, tot ce trebuie să facem acum e să strângem rândurile și să mergem înainte cu fruntea sus. Pentru că ne așteaptă alte două meciuri cruciale în lupta pentru play-off. Lupta se joacă în continuare, șanse există.

Știu, supărarea e mare în rândul fanilor, nici nu ar avea cum să fie altfel. După eșecul drastic din Cupă, a venit acesta din campionat, în fața unei formații modeste cum este Comuna Recea, o nucă tare și o grupare care a făcut și alte victime în acest sezon al Ligii a 2-a. Surpriza campionatului aș putea spune. Liderul Craiova a smuls un punct din deplasarea din Maramureș, 3-3, Rapidul a plecat învinsă de la Recea (2-1), Mioveni, Chiajna și defuncta Turris au obținut un punct cu ei și lista poate continua. Nu suntem singurii care ne-am împiedicat de această formație pregătită de Florin Fabian.

Și chiar dacă în meciul cu Slatina, alb-negrii au câștigat în ultimul minut după un joc în care nu prea au strălucit, iar în meciul cu ACS Viitorul Tg. Jiu din cupă partida s-a rupt în urma deciziei discutabile din minutul 75 când Universitatea nu a primit penalty la un fault în atac la Acka, echipa venea după șase victorii consecutive. Acesta nu mai contează pentru nimeni, le ștergem cu buretele?

Ar fi o imensă greșeală ca antrenorul Costel Enache să cedeze acum și să place. A resuscitat echipa după epoca de tristă amintiră cu Falub la timonă și a readus-o în lupta pentru play-off. Ar trebui să conteze și acest lucru.

Mai sunt două partide până la faza play-off-ului, vineri, 12 martie, de la ora 18:00, cu U Craiova 1948, iar apoi vine Petrolul Ploiești. Echipa e în grafic, să-i lăsăm să lupte pentru obiectiv până la capăt.

În plus, „U” trage speranțe să rejoace meciul cu Farul, dar deocamdată comisiile FRF întârzie să ofere un răspuns ferm cu privire la această partidă .

Concluziile se trag la final. Acum e nevoie de liniște.

Written by 

8 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, timp în care am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, evenimente și culminând cu sportul, care a fost și va rămâne marea mea pasiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *