Olimpia Cluj „șterge pe jos” cu Heniu Prundu Bârgăului! Scor de maidan în derby-ul etapei

„U” Olimpia Cluj continuă să se distreze în campionatul intern de fotbal feminin, unde s-a impus cu 10-1 (3-0) în fața celor de la Heniu Prundu Bârgăului. Un nou titlu e tot mai aproape de universitare.

Derby-ul etapei a doua din play-off-ul ligii întâi la fotbal feminin s-a desfășurat la Iclod, unde Olimpia a primit vizita formației Heniu Prundu Bârgăului. Bistrițencele au arătat curaj în primele minute, dejucând jocul la offside al campioanei în câteva rânduri.

Boroș și Laiu (10) au scăpat singure cu Seppi, semnând primele ocazii ale partidei, însă portarul american al Clujului a fost pe fază și și-a salvat echipa de la gol.

U Olimpia începea să controleze atât posesia cât și jocul la mijlocul terenului, Ciolacu și Marcu de două ori fiind aproape de deschiderea scorului, cea din urmă trăgând extrem de modest din careu, dintr-o poziție ideală (20).

Greșeli mari în apărarea Bârgăului

Defensiva trupei din județul Bistrița a fost ezitantă în multe rânduri, iar alb-negrele au deschis în cele din urmă scorul. După o centrare ratată, oaspetele păstrează inexplicabil mingea în joc, balonul ajungând la Negrea, care a șutat superb din afara careului.

Laiu a fentat din nou defensiva Olimpiei, dar s-a dus prea în lateral, permițând goalkeeper-ului Seppi să respingă în corner (27). Clujul s-a trezit din acest mic șoc și Țabur a primit singură în careu, de unde a trimis calmă, cu latul în plasa porții adverse pentru 2-0.

Lovitură liberă dintr-o poziție dificilă, transformată în gol

Gazdele controlează în continuare soarta partidei și caută golul al treilea, însă Ciolacu și Negrea nu o înving pe Salamon. După multe momente ațipite ale meciului, Olimpia beneficiază de o lovitură liberă din lateral stânga. Ciolacu își asumă execuția, centrează în careu dar fetele de la Heniu nu comunică între ele și balonul poposește în poartă, 3-0.

Bălăceanu putea face chiar 4-0 până la pauză, dar execuția ei a mers pe lângă poartă. Olimpia a dominat primele 45 de minute, în care Heniu a putut speria doar în câteva rânduri defensiva clujeană.

Oaspetele fac doar act de prezență

Revenirea de la cabine a adus o singură formație pe teren, Olimpia Cluj dominând autoritar meciul. Chiar dacă Salamon a respins inițial ocaziile semnate de Ciolacu și Bălăceanu, portarul bistrițean nu a avut ce face în minutul 61, când Bălăceanu a primit o centrare excelentă, din care doar a împins balonul în plasa porții.

Heniu a semnat o ocazie timidă de gol prin Laiu, dar aceasta a alunecat în timpul șutului, iar Seppi a respins ușor. S-a făcut în schimb 5-0, prin Ciolacu, care transformase un penalty scos de Bâtea.

Minutul și golul!

Bălăceanu a realizat și ea dubla, după ce Salamon a respins direct în piciorul jucătoarei de la Olimpia ca urmare a unui șut trimis de Ciolacu. Goalkeeper-ul oaspetelor s-a întrecut în stângăcii ulterior, având o contribuție masivă la golurile de 7 și 8-0, de ambele dăți scăpând mingea în propria poartă.

Heniu înscrie un gol norocos, 8-1, prin Ambruș, care s-a aflat în locul potrivit la o degajare din defensiva clujeană și Seppi nu a putut face nimic să evite golul. În cele din urmă Bălăceanu și Ciolacu înscriu din nou, stabilind scorul final, 10-1!

Cele două fete din atacul clujean au fost și cele mai eficiente, marcând împreună 7 din cele 10 goluri ale formației pregătite de Iulian Szekely. Olimpia face 39 de puncte din tot atâtea posibile, fiind la al doilea joc cu peste 10 goluri marcate în acest sezon, după 11-0 cu Fotbal Feminin Baia Mare, pe 9 decembrie 2020.

„U” Olimpia Cluj – Heniu Prundu Bârgăului 10-1 (3-0) / Marcatoare: Negrea (21), Țabur (28), Ciolacu (44, 70 – penalty, 88), Bălăceanu (61, 79, 80, 84), Cerescu (81) – Ambruș (83)

Au arbitrat Roxana Recorean (Mediaș – la centru) respectiv asistenții Ioana Nistor și Adrian Epure (ambii din Orlat, Sibiu)

Olimpia: Seppi – Ficzay, Stamate, Botojel, Mirea, Bălăceanu, Țabur, Ciolacu, Negrea, Marcu, Bumbar. Antrenor: Iulian Szekely

Heniu: Salamon – Mateș, Ștef, Corduneanu, Palaghia, Merlan, Baciu, Grecu, Ambruș, Boroș, Laiu. Antrenor: Călin Svoboda

Foto: arhivă Gabor Istvan-Gabor

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *