Potaissa Turda – Dinamo, un joc cât un titlu de campioană. „Magnificii” încearcă să oprească seria de victorii a „dulăilor”

Primele două clasate din campionatul de handbal masculin se întâlnesc în turneul de la Baia Mare (22-23 martie). Potaissa vine din postura urmăritoarei, fiind la 8 puncte în spatele dinamoviștilor.

Cel mai așteptat duel din Liga Zimbrilor, având în vedere și forma pe care o traversează cele două combatante, se va juca pe teren neutru, în Maramureș, între Potaissa Turda și Dinamo București.

Ultimii campioni ai României sunt neînvinși încă pe plan intern, având 17 victorii din 17 meciuri, ultimul câștigat luni cu CSU Suceava (34-26, meci restant), și 51 de puncte în clasament, cu opt în plus față de următoarea echipă. Trupa din „Ștefan cel Mare” vine însă după o jumătate de stagiune complicată pe plan extern, unde au participat cu prea puține reușite în grupele European Handball League.

Potaissa în schimb are un nou sezon solid, cu doar două eșecuri, ambele în turul campionatului, cu Steaua și Dinamo, respectiv o remiză cu Poli Timișoara (25-25 în etapa a 16-a), echipa lui Horațiu Gal fiind neînvinsă din octombrie, de la turul cu Dinamo! Zilele trecute, ardelenii și-au asigurat semnătura unui om de bază, Marius Szoke alegând să rămână încă doi ani în tricoul galben-albastru.

Până acum, „magnificii” și „dulăii” s-au întalnit de 27 de ori în campionat și o dată în Cupa României (duel câștigat de Dinamo atunci cu 36-28), bucureștenii având în dreptul lor 14 victorii, Turda replicând cu 8 jocuri câștigate, iar 5 dueluri s-au terminat la egalitate.

Derby-ul campionatului se va juca marți, de la ora 18.25 în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare și va fi arbitrat de brigada doljeană Claudiu Gorina și Florin Melencu, observator din partea FRH fiind delegat Ion Aldica din Bistrița-Năsăud. Partida va fi transmisă în direct de TVR 1.

Foto: Facebook AHC Potaissa Turda (ActionFoto.ro)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *