Analiză – Cum s-au descurcat baschetbalistele în Meciul I din seria cu Phoenix Constanța (locurile 5-8)

Universitatea Cluj a pierdut primul meci din lupta pentru locurile 5-8 în play-off-ul LNBF, scor 56-94 cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

Sportul Clujean a analizat prestația baschetbalistelor în Meciul I al seriei cu Phoenix Constanța, joc în care au lipsit cele mai bune două marcatoare, Korine Campbell (19.4 puncte) și Rashida Timbilla (13.4 puncte).

Primul 5

Andreea Fleșer – Conducătorul de joc a spart gheața abia în ultimul sfert, când și-a înscris singurele puncte, terminând cu 1/6 la nivelul aruncărilor și cu -37 la +/-, cel mai modest număr din echipă. În cele aproape 30 de minute petrecute pe parchet, Fleșer a strâns 4 greșeli personale și a fost deseori depășită cu ușurință în apărare.

Ruxandra Chiș – Spre deosebire de seria cu CSM Satu Mare a crescut enorm, mai ales pe atac, strângând 13 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și nu mai puțin de 7 intercepții. Alături de Uiuiu a condus ofensiva clujeană și a avut la final 10 indicele eficienței, a doua din echipă la acest capitol. În apărare a jucat în nota echipei, având în față adversare mai experimentate și mai bine pregătite fizic.

Noemi Boloni – N-a reușit mare lucru din postura de titular, doar 3 puncte (1/2 aruncări) în puțin peste 27 de minute. Cu cele 4 turnovers a fost a treia din lot la acest capitol, lăsând de multe ori și spații mari în apărare, de care adversarele au profitat.

Alexandra Uiuiu – Liderul incontestabil al Universității în absența străinelor Campbell și Timbilla. Chiar dacă a jucat în special pe pozițiile 4 și 5, Uiuiu a contribuit cu 21 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive din 7/18 la nivelul aruncărilor, având 17 indicele eficienței, cel mai reușit sfert fiind ultimul, cu 3/4 la nivelul aruncărilor. Și-a stabilit un nou record personal în acest sezon, precedentul fiind de 18 puncte marcate cu KSE Târgu Secuiesc.

Alexandra Bobar – Tânăra din „primul 5” și-a pierdut clar toate duelurile, atât ofensive cât și defensive, din lipsa experienței fiind cu o viteză în minus față de ritmul jocului. Doar 4 puncte marcate și 6 mingi pierdute, cele mai multe în meci, n-a putut ajuta aproape deloc la nivelul recuperărilor.

Rezervele

Bianca Stoica – Alături de Mititelu (17 puncte, 6/6) de la Phoenix au fost singurele care au aruncat perfect, 4/4, a contribuit pentru 8 puncte, devenind a treia cea mai eficientă clujeancă. În apărare a rămas în nota echipei, de multe ori fiind în mismatch și nu putea aduce un plus la recuperări.

Roxana Popovici – A părut derutată în majoritatea momentelor, terminând cu 1/7 la nivelul aruncărilor în 13 minute, alături de 2 assist-uri și 2 mingi pierdute. Lipsa meciurilor serioase în picioare s-a simțit, neputând aduce un plus de pe bancă, așa cum a reușit Stoica.

Alesia Moldovan – Fix 5 minute a jucat mezina lotului, timp în care a aruncat o singură dată la coș și a ratat, dar a strâns o recuperare, fiind din aceste considerente unica jucătoare de la „U” pe plus la capitolul +/-. Mingea recuperată a fost prima din cariera ei la nivel profesionist, până acum având doar 2 puncte marcate în șase apariții, statistică ce datează din meciul cu CSM Alexandria (72-51).

Korine Campbell și Rashida Timbilla, principalele două marcatoare ale Clujului în acest sezon, au absentat.

Foto: Facebook Phoenix CSU Simona Halep

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *