CFR Cluj, complex pentru Sepsi. Deac aduce 3 puncte importante de la punctul cu var

CFR Cluj a câștigat în deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorghe 1-0, după un gol marcat de Ciprian Deac din penalty. Campioana României a rămas și după acest joc un complex pentru covăsneni, care nu s-au impus niciodată în fața feroviarilor.

Partida de la Sfântu Gheorghe a început destul de bine pentru CFR Cluj, care a încercat mai multe acțiuni spre poarta lui Niczuly, dar defensiva covăsneană s-a arătat impenetrabilă. Treptat jocul s-a modificat, iar formația antrenată de Leo Grozavu a înclinat balanța și a încercat să forțeze mai multe faze ofensive spre poarta lui Arlauskis, însă fără nicio reușită. Jocul din prima parte a fost unul lipsit de spectaculozitate și de ocazii importante, cu ambele echipe stând la pândă după eroarea adversarului. Când prima repriză se îndrepta spre un rezultat nul, Dimitrov a comis un henț stupid în careu, de care CFR Cluj a profitat. Golgheterul feroviarilor, Ciprian Deac a executat impecabil de la punctul cu var, în ciuda opoziției lui Roland Niczuly, căruia i-a lipsit puțin să blocheze mingea, și a bifat golul cu numărul 12 din campionat( min 45).

Leo Grozavu a mutat inspirat la pauză când pe Achahbar, care a surprins defensiva feroviarilor cu o verticalizare pentru Ștefănescu, dar mijlocașul covăsnean nu a reușit să-l execute pe Bălgrădean din poziție ideală(min 57). După ce Sepsi a dominat la capitolul posesie, CFR Cluj a lovit pe contraatac și a avut o dublă șansă de a închide jocul prin Chipciu și Sigurjonsson, dar goalkeeper-ul gazdelor a intervenit, menținând scorul scorul (min84). În cea de-a doua parte vișinii au preferat să stea mai mult pe faza defensivă și să-i lase pe adversari să atace, profitând de orice greșeală pentru a porni pe contraatacuri tăioase. Până la final Sepsi nu a mai reușit să găsească golul egalizator, astfel băieții antrenați de Edward Iordănescu au plecat cu cele 3 puncte de la Sfântu Gheorghe.

În urma acestei victorii CFR Cluj trece temporar pe prima poziție a clasamentului cu două puncte peste FCSB, care îi vor înfrunta pe cei de la Academica Clinceni. Următorul meci pentru feroviari va fi împotriva celor de CSU Craiova sâmbătă 24 aprilie.

Echipe de start:

Sepsi: Niczuly – R. Dimitrov, Ninaj, B. Mitrea, M. Ștefănescu – N. Păun(Gonzalez min 46), Vașvari, Fl. Ștefan(Aganovic min 66) – L. Fulop(Achahbar min 46), Safranko(Rapp min 73), Nouvier
Rezerve: J. Fernandez – Purece, Aganovic, Tincu, Eder Gonzalez, Rapp, L. Kovacs, Achahbar, N. Tamaș

CFR Cluj: Arlauskis(Bălgrădean min 46) – C. Manea, Ben Youseff, A. Burcă, Camora – A. Joca(Chipciu min 5), Hoban, A. Păun(Sigurjonsson min 79) – C. Deac(Soares min 79), Debeljuh(Rondon min 65), V. Costache
Rezerve: Bălgrădean – Susic, Latovlevici, Vinicius, Soares, Sigurjonsson, A. Chipciu, M. Gîdea, Rondon

Cartonașe galbene: Ben Youssef, Hoban, Chipciu, Sigurjonsson/Păun, Ștefănescu, Mitrea

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *