PROMOVARE! Unirea Dej a egalat la ultima fază și revine în eșalonul secund după 14 ani

Unirea Dej a terminat dramatic returul de la Zalău, din finala barajului de promovare în Liga 2! Dejenii au înscris la ultima fază a jocului, scor 1-1 și revin în „B” după o pauză de 14 ani!

După 0-0 în tur, duelul dintre Zalău și Dej se anunța la fel de echilibrat și sub Meseș, existând presiune pe umerii ambelor combatante în privința revenirii în Liga 2 după mai bine de un deceniu.

„Panterele roz” au beneficiat de susținerea unei galerii numeroase (peste 100 de oameni), jumătate în tribunele „Municipalului” zălăuan, iar cealată jumătate după gard, în afara stadionului. Atmosfera din tribune nu s-a regăsit și în teren, prima repriză aducând puține ocazii și mai mult o luptă la mijlocul terenului, la cabine intrându-se cu 0-0.

Gazdele au deschis scorul, prin Mihai Onicaș (60), fostul fotbalist de la „U” Cluj, care a înscris după o fază fixă, punând capul dintr-un metru pentru a-l învinge pe Raul Papp. Dejenii puteau egala aproape imediat, dar Miron a blocat bine colțul porții și mingea a trecut peste stâlpul din dreapta.

Elevii lui Dragoș Militaru domină finalul și egalează la ultima fază!

Sălăjenii și-au epuizat resursele spre final, când Unirea Dej a preluat inițiativa, dominând total ultimele 10 minute. Dejenii au beneficiat de o lovitură liberă în minutul 90+6 aproape de linia de aut din stânga, centrarea lui Alexandru Blaj găsindu-l pe Marius Cătinean, care a egalat dramatic, aducând promovarea Dejului cu această reușită!

La final spiritele s-au încins, jucătorii celor două tabere s-au bătut la mijlocul terenului, după care „panterele roz” au început să sărbătorească alături de fani revenirea în Liga 2 după 14 ani! Sezonul viitor vor fi două echipe din județul Cluj în „B”, Universitatea Cluj și FC Unirea Dej, ultima dată întâmplându-se în 2009/2010 să fie mai mult de o reprezentantă a județului în eșalonul secund.

Bucuria decernării medaliilor și trofeului pentru câștigarea barajului poate fi urmărită AICI.

SCM Zalău – FC Unirea Dej 1-1 (0-0) / Marcatori: Mihai Onicaș (60) – Marius Cătinean (90+6)

Au arbitratareș Rareș Vidican (Satu Mare – la centru) respectiv asistenții Mihai Cantemir (Făgăraş) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ)

SCM Zalău: Miron – Dulap, Jalbă, Vișan, Florin Pop, Onicaș, Calugher, Forna, Logon, Petra, Sergiu Pop. / Rezerve: Andrei Pop, Mare – Ardelean, Jula, Duma, Cubaș, Culda, Cozma, Kis. Antrenor: George Zima

Unirea Dej: Raul Papp – Al. Blaj, Kereki, Rus, Roș, Fl. Blaj, Adrian Pop, Cătinean, Frăsineanu, Cocian, Serediuc. / Rezerve: Georgescu – Sabo, Peter, Bogdan Pop, Alexandru Papp, Vomir, Fărcaș, Chira, Andrei Pop. Antrenor: Dragoș Militaru

Foto: Facebook FC Unirea Dej oficial

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *