Analiză – Prestația baschetbaliștilor de la U-BT în Meciul 4 al seriei cu CSO Voluntari

U-BT Cluj-Napoca a cedat pentru a doua oară la rând împotriva formației CSO Voluntari, de data aceasta la limită, 80-81. După cele două meciuri din Ilfov, seria a ajuns la egalitate (2-2), jocul decisiv fiind programat la Cluj-Napoca (5 iunie, ora 18.00).

Sportul Clujean a analizat prestația ardelenilor din Meciul 4 al seriei din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Primul 5

Marquis Wright – Suferă foarte mult atât la nivelul aruncărilor, cât și în defensivă, unde nu-l poate anihila aproape deloc pe Anthony Hickey. Doar Vida a înscris mai puține puncte dintre titulari, dar și în minute mult mai limitate față de Wright. Conducătorul de joc a terminat cu 3/12 aruncări marcate, cifră dezastruoasă într-un meci de asemenea importanță.

David Vida – Românul titular și-a putut trece numele pe lista marcatorilor doar de la linia de fault (un punct), ambele aruncări din spatele arcului de cerc ratându-le. În schimb a adunat două recuperări în cele aproape 11 minute pe parchet.

Karel Guzman – Defensiv și ofensiv și-a adus aportul, ținându-l strâns pe Hickey în unele rotații în apărare. Al treilea marcator de la U-BT cu ale sale 12 puncte și cel mai precis la aruncări dintre titulari, cu 60%. Este jucătorul cel mai constant al ardelenilor din această serie, fiind la al treilea meci consecutiv cu 10+ puncte marcate.

Donatas Tarolis – Lituanianul a primit destul de puține mingi, transformând jumătate din acestea (3/6). Tarolis a avut în schimb probleme cu greșelile personale, fiind singurul baschetbalist de pe parchet care a strâns 5 faulturi, pe finalul jocului neputând evolua.

Andrija Stipanovic – Anihilat excelent de Voluntari, Stipe și-a obținut majoritatea punctelor din aruncările libere, unde a avut 9/16. Pivotul a fost cel mai faultat om de pe parchet, tactica ilfovenilor de a-l enerva funcționând, însă chiar și așa s-a remarcat cu 15 recuperări (record stagional), dintre care jumătate ofensive.

Rezervele

Patrick Richard – Principalul marcator al Clujului, Richard a strâns 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive la final. A început să abuzeze de aruncări în ultima parte a meciului, terminând cu 5/13, fiind și responsabilul cu conducerea mingii pe atacul final, dar a fost căpăcit de Gîrbea.

Justin Edwards – Un meci modest reușit de canadian, doar 2/7 la aruncări și 7 puncte la final, fiind învins în duelul direct de Joseph, la care s-a apărat cu dificultate. În privința reușitelor, acesta a fost cel mai slab meci al său din seria cu Voluntari.

Ștefan Grasu – Excelent în primele două sferturi, pe care le-a terminat cu 11 puncte și 3/3 din spatele arcului de cerc. Grasu n-a avut deloc coș marcat în repriza a doua, ratând două aruncări libere ce puteau fi decisive, în ultimul minut al partidei, când ilfovenii conduceau cu 81-78.

Nandor Kuti – Folosit în special pentru defensivă, Kuti a înscris o singură dată din acțiune (1/4), strângând și 3 recuperări alături de 2 pase decisive.

Szabolcs Santa – Neinspirat pe atac, Santa a ratat de mai multe ori singur de sub panou, fiind la nivel statistic, cel mai slab jucător clujean din acest meci. Trei puncte, cu 1/5 din acțiune și 1/2 de la linia aruncărilor libere, respectiv 4 recuperări a strâns pivotul român.

Dragoș Lungu și Modibo Diaby nu au evoluat deloc.

Foto: Facebook CSO Voluntari – Baschet

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *