Analiză – Cum au evoluat baschetbaliștii lui U-BT în primul meci al finalei cu CSM Oradea

U-BT Cluj-Napoca s-a impus în primul meci al Finalei LNBM, scor 73-62 împotriva ultimei campioane a țării, CSM CSU Oradea. Defensiva a jucat un rol important în succesul clujenilor, care conduc cu 1-0 și joacă tot în BTarena duelul următor (11 iunie, ora 20.00).

Sportul Clujean a analizat evoluția fiecărui baschetbalist din tabăra „alb-negrilor” în Meciul 1 din ultimul act al întrecerii interne.

Primul 5

Foto: Emi Turbuc

Nandor Kuti – Folosit doar ca armă defensivă, Kuti l-a blocat excelent pe Giordan Watson mai ales în primul sfert, când point-guard-ul orădenilor și-a ratat ambele aruncări din acțiune. În atac Nandor Kuti și-a adus aportul cu o recuperare și un assist, sarcina lui fiind în special de a trece mingea de mijlocul terenului, de acolo pornind următoarele scheme de joc.

Patrick Richard – Motivat suplimentar și de atmosfera din BTarena, fiind unul dintre străinii care a apucat să evolueze și în stagiunea precedentă la Cluj, Richard a prins o zi bună din afara arcului de cerc, unde a terminat cu 3/6. Este abia al doilea adversar puternic în acest sezon împotriva căruia „Petrică” are minim 50% de la distanță. Al treilea din echipă la puncte marcate (13) și indicele eficienței (19).

Karel Guzman – Sub mediile sale obișnuite din play-off, cu doar 5 puncte la final și 2/6 din acțiune, cubanezul a contribuit în schimb cu multă energie în defensivă, în dreptul numelui său apărând și 2 intercepții.

Ștefan Grasu – În cele 10 minute pe parchet a avut un singur coș, tocmai de la distanță, fiind de altfel unicul aspect pozitiv pe atac. Defensiv a stat bine și și-a făcut treaba cât a evoluat.

Andrija Stipanovic – Până la pauză a devenit principalul marcator al partidei (11 puncte), depășit apoi de Tarolis pe final. O singură dată a ratat Stipe din acțiune (8/9), terminând cu 17 puncte și 8 recuperări, alături de 24 indicele eficienței și 13 la +/-. Defensiv i-a lăsat uneori puțin mai mult spațiu lui Baciu, care a profitat de orice oportunitate.

Rezervele

Foto: Emi Turbuc

Marquis Wright – Inconstant în play-off, e pentru a doua oară când termină cu un singur coș din acțiune, acum având însă un procentaj dezastruos, 1/10. Chiar și așa a petrecut cel mai mult timp pe parchet de la U-BT, peste 32 de minute, strângând 6 recuperări, 6 assist-uri și 2 intercepții, plus 2 turnovers.

Donatas Tarolis – Lituanianul a ieșit la rampă în repriza secundă, unde a lăsat de multe ori impresia că nu poate fi oprit de adversari. Doni a contribuit cu 21 de puncte (record personal în play-off), 3/7 de 3 puncte, 6 recuperări și 20 indicele eficienței. Sfertul trei a fost de vis, cu 6/9 din acțiune, două reușite venind din afara arcului de cerc.

Justin Edwards – Ofensiv a intrat într-o „ceață” de trei partide încoace, înscriind în medie 2.6 coșuri din acțiune din 8.3 încercări. A adunat și patru greșeli personale, fiind la un pas de eliminare, însă la +/- n-a stat rău, 11, al treilea din echipă la acest capitol.

David Vida – Un singur coș din patru aruncări în aproape 12 minute jucate. Vida nu s-a remarcat cu nimic în mod special, continuând să sufere în atac în acest play-off.

Szabolcs Santa – Cât a intrat în locul lui Stipanovic și-a făcut treaba, 2 puncte și 3 recuperări în aproape 4 minute și jumătate. În nota echipei și în defensivă.

David Lăpuște și Dragoș Lungu au evoluat doar 35 de secunde în acest meci.

Foto: Emi Turbuc

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *