„Haiducii”, motivaţi de revenirea pe prima scenă: „Sper să facem meciuri frumoase cu ajutorul spectatorilor şi să ne bucurăm de handbal”

Universitatea Cluj a organizat un antrenament deschis presei în vederea startului pregătirii stagiunii 2021/2022 din Liga Zimbrilor. Mai mulţi handbalişti din tabăra clujenilor au oferit declaraţii.

Ionuţ Ramba, cel mai important transfer bifat în această vară, a declarat următoarele potrivit u-cluj.ro:

„Mă bucur să fac parte din acest proiect, e o echipă tânără și ambițioasă, eu unul îmi doresc să mă integrez cât mai repede, să fim toți sănătoși, să ne omogenizăm în perioada următoare și să facem meciuri bune în turneele amicale și la începutul campionatului să fim toți sănătoși, să putem juca cu spectatori și să ne bucurăm împreună de spectacol. Sperăm să ne bucurăm împreună de spectacol la începutul sezonului.

Probabil pentru unele persoane e o surpriză că sunt aici, însă contează mai puțin ce crede lumea, cel mai important este ce simt eu, ce e mai important pentru familia mea și mai ales că eu cred în acest proiect. Îmi doresc ca orașul să aibă o echipă de handbal competitivă, care să crească de la an la an și sper să avem un început bun. Va fi destul de greu să ne menținem în prima ligă, suntem conștienți de asta, avem mult mai mult de lucru decât celelalte echipe dar o să muncim mai mult, o să luăm fiecare meci în parte și sper ca și cu ajutorul spectatorilor să facem meciuri frumoase și să ne bucurăm de handbal.”

„Parcă nu mai ştiu să joc în faţa suporterilor”

Dragoş Iancu, trecut în ultimii ani la Potaissa Turda, vicecampioana stagiunii trecute, a spus şi el câteva cuvinte:

„Am o emoții, parcă nu mai știu să joc în fața suporterilor dar aș fi super recunoscător dacă ar veni și sunt convins că ne-ar da o energie în plus pentru a câștiga meciurile de pe teren propriu.”

În schimb, tânărul Patrick Ardelean a ţinut să vorbească pe scurt despre parcursul său până să ajungă la seniori:

„Înseamnă foarte mult pentru mine să fiu aici, e rezultatul muncii mele de 6-7 ani, am început handbalul la 11 ani și acum am ajuns aici alături de jucători experimentați. Din campionatul intern îmi plac jucătorii de la Dinamo, iar din afară îl apreciez pe Domen Makuc de la Barcelona iar visul meu este să evoluez în Champions League.”

„Trebuie să surprindem prin pregătire fizică şi viteză”

În fine, Călin Hossu, unul dintre cei mai constanţi jucători în Divizia A, s-a arătat încrezător în forţa grupului, mai ales prin noile transferuri:

„Mă simt foarte încrezător acum că ne-am îmbunătățit echipa, au mai venit câțiva jucători cu experiență de care aveam mare nevoie. Așteptăm să începem sezonul, urmează perioada de pregătire în care trebuie să ne punem pe picioare. Deși suntem mai tineri, noi trebuie să surprindem prin pregătire fizică, prin viteză și după turneul de baraj am prins cu toții înceredere așa încât cred că o să fim o surpriză plăcută.”

Universitatea Cluj începe sezonul 2021/2022 al Ligii Zimbrilor pe teren propriu, în 29 august, împotriva CSU din Suceava, grupare pe care a învins-o în cadrul barajului de promovare.

Foto: u-cluj.ro

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *